El BUSNIT del Consell Comarcal d’Osona transporta mig miler de joves al Carnaval de Torelló 2013

Dimecres, 13 de de febrer de 2013 a les 00:00
La matinada del diumenge, amb motiu del Carnaval de Torelló, el BUSNIT del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló va tornar a prestar el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona. A Calldetenes han fet ús del servei 18 joves.

Aquesta ha estat la 10 edició del BUSNIT. En aquest sentit és un programa consolidat, mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis que per motius d’oci i lleure s’han de desplaçar a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col•lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera.

El jovent que utilitza el bus nit s’ha d’inscriure prèviament als punts joves i ajuntaments de la comarca on han de realitzar una aportació de 3 € que els permet obtenir el tiquet que els acredita per a utilitzar l’autobús. Si es tracta de menors d’edat cal que presentin també l’autorització familiar. La tasca dels ajuntaments i punts joves és fonamental, per la bona implementació del servei, ja que a part de fer-ne la difusió entre el jovent dels municipis han d’introduir les dades a la Intranet del web del Servei de Joventut del Consell Comarcal www.osonajove.cat això permet adaptar el servei a la demanda real i agilitar les gestions entre les diferents administracions locals.

Enguany el servei del BUSNIT, en nombre absoluts s’han desplaçament de 483 joves; això ha suposat mobilitzar una flota de 11 autobusos que, pel cap baix, han permès treure de la carretera uns 200 vehicles privats aquest passat cap de setmana a les carreteres d’Osona.

El servei de BUSNIT ha facilitat el transport a població jove de 26 municipis: Alpens, Balenyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Lluça, Manlleu, Montesquiu, Olost, Oristà, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Corcó, Seva,Taradell, Tona, Vic, Vidrà i Viladrau.

Això suposa minimitzar els riscs d’accidents, tant a les carreteres principals d’Osona que passen pels punts neuràlgics de la comarca com a les carreteres que vertebren les poblacions més petites; han pogut utilitzar el servei els/les joves de la capital de la comarca, Vic, però també joves de les poblacions més petites com ara Vidrà, Alpens, Viladrau... on determinats serveis adreçats a joves no arriben.

Per altre banda també han utilitzat el servei joves procedents d’altres indrets com de Barcelona, Badalona, Anglès, Castellbisbal, Sant Feliu de Sasserra, Figaró, Aiguafreda,... son residents a Osona de cap de setmana o bé s’allotgen a cases d’amics i amigues de la comarca s’han beneficiat de servei i han gaudit d’una festa local caracteritzada pel bon ambient, humor i l’alta qualitat.

L’edat dels joves han utilitza el servei es situa entre el 16 i 26 anys, un 40 % és població amb majoria d’edat i, per tant, es tracta de joves que compten amb vehicle propi per desplaçar-se però que han optat per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur, la resta un 60 % son joves menors d’edat, que s’ha lliurat a les famílies d’anar-los a recollir a Torelló un cop acabada la festa.

Pel que fa a la variable sexe, els nois amb un 60 % utilitzen lleugerament el servei més que les noies amb un 40 %

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:44