STOP CAQUES: Jo no tinc la culpa de tenir un amo incívic

Dimecres, 16 de de març de 2022 a les 00:00

Els excrements de les mascotes suposen un problema de salubritat pública, sobretot pels infants que juguen habitualment als parcs i places del poble, i en general per a tots els veïns i veïnes que passegeu pels nostres carrers i espais verds

Últimament s’ha detectat un increment de les caques de gos al carrers, places i parcs de Calldetenes, per això s’ha iniciat una nova campanya de sensibilització ciutadana per tal de conscienciar de la obligatorietat de recollir-les.

Per a la bona convivència i per raons de seguretat i higiene, cal complir unes normes bàsiques de civisme:

  • Recolliu les seves caques i eviteu que orinin en edificis i mobiliari urbà. Si ho fan, esbandiu-ho amb aigua. Eviteu també que orinin a les plantes i flors.
  • Quan sortiu a passejar, porteu-los sempre lligats.
  • No és permesa la seva presència en zones enjardinades i de jocs infantils.
  • Si és un gos perillós, heu de sol·licitar llicència i ha de sortir al carrer amb morrió.
  • Eviteu causar molèsties als veïns i veïnes per sorolls, olors, lladrucs....

Recordeu que també cal vacunar la mascota, posar-li xip i inscriure-la al registre d’animals de companyia de l’Ajuntament.

La campanya es basa en dos eixos principals: l’enviament d’una carta a totes les llars recordant les normes bàsiques de convivència, civisme i higiene. D’altra banda, en aquest escrit, també s’aprofita per agrair a tots els propietaris i propietàries de gossos que fan les coses bé i s’esforcen per mantenir el poble net. Paral·lelament, també s’inicia una campanya a les xarxes socials que, si és necessari, es reforçarà amb cartells i senyalització als parcs infantil i zones enjardinades.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 12:14

Imatges

Stop caques