Rècord de participació als Premis Literaris de Calldetenes

Diumenge, 19 de de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest dissabte 18 de setembre ha tingut lloc a l’Auditori Teatre Calldetenes, l’acte de lliurament dels XLII Premis Literaris de Calldetenes.

La convocatòria 2021 del certamen literari ha recollit un total de 276 treballs presentats entre totes les categories, les xifres més altes de la història. 

En concret, 39 obres aspiraven al Premi Armand Quintana de Novel·la –26 més que en l’edició anterior–, 55 al Premi Jacint Verdaguer de Poesia –davant les 21 de l’any anterior–, i 54 al Premi Lluís Solà i Sala –respecte les 6 del 2020–. La participació en les categories d’estudiants, tant dels Països Catalans com de Calldetenes, també s’ha vist incrementada en totes les franges d’edats. Finalment, i després d’uns anys de declarar el Premi Co, Co, Còmics desert per falta de participació, aquest any s’han rebut una dotzena de propostes de qualitat.

L’organització, tal com va destacar l’alcalde Marc Verdaguer en l’obertura de la cerimònia, creu que l’increment és degut a “un efecte secundari de la pandèmia que ens ha obligat a quedar-nos tancats a casa”, però també a la novetat introduïda aquest any de presentació electrònica de les propostes.

A l’acte de lliurament també hi van ser presents els representats de les entitats que donen suport als premis, Pere Medina, vicepresident 2n del Consell Comarcal d’Osona, Víctor Pallàs d’Òmnium Cultural Osona i Josep Alsina de l’Espardenya Teatre Calldetenes, i el dramaturg i poeta Lluís Solà i Sala. La conferència d’enguany va anar a càrrec d’Antoni Bolinches, llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, psicòleg clínic i terapeuta de parella, escriptor d'assajos d'autoajuda i pensador humanista, i creador de la Teràpia Vital.

El ponent va felicitar als participants per no haver-se guardat les seves obres al calaix i va compartir la seva teoria de la felicitat amb els oients. Bolinches explica que la felicitat ens arriba per tres vies: la congruència interna, la realització personal i l’amor harmònic. Va tancar la seva aportació desitjant una felicitat completa a tothom.

Les alumnes de l’Aula de Música de Calldetenes, a la guitarra i al violí, van acompanyar la vetllada que va atorgar el premi Armand Quintana ex aequo a Gerard Canals per “La dona del peu descalç” i a Teresa Saborit per “Casus Belli”; el premi Jacint Verdaguer a Carme Cruelles per "Caldrà la pluja" i el premi Armand Quintana a Rafael Fabregat per "Magister". El jurat va destacar que, tot i que s’ha rebut una gran quantitat de treballs, la qualitat i la originalitat de les creacions era molt alta.

Els Premis Literaris de Calldetenes són un dels certàmens literaris més antics i amb més tradició de Catalunya, i des de l’Ajuntament, ara més que mai, es vol continuar mantenint el compromís amb la promoció de la llengua i la cultura.

 

Obres premiades als XLII Premis Literaris de Calldetenes:

 • Premi de 1r i 2n d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a estudiants de Calldetenes, desert.
 • Premi de 3r i 4t d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a estudiants de Calldetenes a Pau Campos Prieto, per l’obra que porta per títol “Dins del videojoc”, per import de 120 euros.
 • Premi de 5è i 6è d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a estudiants de Calldetenes a Laia Campos Prieto, per l’obra que porta per títol “La dansa em dona vida” per import de 150 euros.
 • Premi de 1r i 2n d’ESO per a estudiants de Calldetenes a Alba Rovira Escalé per l’obra que porta per títol “La paraula desconeguda”, per import de 175 euros.
 • Premi de 3r i 4t d’ESO per a estudiants de Calldetenes a Sira Clos Cros, per l’obra que porta per títol “Bona nit”, per import de 200 euros.
 • Premi de 1r i 2n d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a Estudiants dels Països Catalans a Guiu Baulenas Morató, per l’obra que porta per títol “Temps era temps”, per import de 100 euros.
 • Premi de 3r i 4t d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a Estudiants dels Països Catalans a Sara Vilar Cubí, per l’obra que porta per títol “Atzar”, per import de 120 euros.
 • Premi de 5è i 6è d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA per a Estudiants dels Països Catalans a Mar Palau León, per l’obra que porta per títol “La meva mare és camionera i la meva tieta cafetera” per import de 150 euros.
 • Premi de 1r i 2n d’ESO per a Estudiants dels Països Catalans a Carla López Liso, per l’obra que porta per títol “Il·lusió”, per import de 200 euros.
 • Premi de 3r i 4t d’ESO per a Estudiants dels Països Catalans Ex aequo a Trini Plana Vilà i a Bruna Herrero Rifà, per les obres que porten per títol “Immortalitat” i “La meva història”, respectivament, per import de 250 euros.
 • Premi de 1r i 2n de BATXILLERAT i GRAU MITJÀ I SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL per a Estudiants dels Països Catalans a Arnau Garriga Torné, per l’obra que porta per títol “Estimant-me”, per import de 300 euros.
 • Premi ARMAND QUINTANA DE NOVEL·LA, per un import de 3.000 euros i la publicació de l’obra, Ex aequo a Gerard Canals Puigvendrelló, per l’obra que porta per títol “La dona del peu descalç”, i a Teresa Saborit, per l’obra que porta per títol “Casus Belli”.
 • Premi JACINT VERDAGUER DE POESIA, per import de 3.000 euros i la publicació de l’obra, a Carme Cruelles Rosales, per l’obra que porta per títol “Caldrà la pluja”.
 • Premi LLUÍS SOLÀ I SALA DE TEATRE, per import de 2.000 euros i la publicació de l’obra, a Rafael Jordi Fabregat Rodriguez, per l’obra que porta per títol “Magister”.
 • Premi CO, CO, CÒMICS en categoria infantil, per import de 500 euros, a Miquel Mestres López, per l’obra que porta per títol “Un nou horitzó”.
 • Premi CO, CO, CÒMICS en categoria adults, per import de 1.000 euros, a Arnau López Mazorriaga, per l’obra que porta per títol “Malson a la torre del mag Penrose”.
 • Premi CO, CO, CÒMICS premi especial del jurat, per import de 1.000 euros, a Olívia López Mazorriaga de l’obra que porta per títol “Mondrian vs. Pollock”.
Darrera actualització: 20.09.2021 | 08:55

Imatges

premis literaris 21 premis literaris 21