Es posa en marxa el primer procés de Pressupostos Participatius al municipi

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 00:00

Els veïns i veïnes de Calldetenes podran decidir on destinar 15.000 € del pressupost municipal.

L’Ajuntament de Calldetenes pretén impulsar i afavorir la participació de la ciutadania en els afers públics municipals incorporant a l’agenda pública la primera edició dels Pressupostos Participatius, perquè tots els veïns i veïnes puguin debatre i decidir sobre 15.000 € de la partida d’inversions del pressupost municipal del 2021.

El procés participatiu es vehicularà principalment a través de la plataforma Participa311 Calldetenes, tot i que es facilitarà la participació presencial a les persones que no tinguin accés a eines informàtiques a través d’un formulari que trobareu a les oficines municipals.

Poden presentar propostes i votar els projectes finalistes totes les persones empadronades a Calldetenes majors de 16 anys. Per fer-ho cal registrar-se a la plataforma Participa311 Calldeteenes. Les entitats i associacions inscrites al registre municipal, poden presentar propostes presencialment a les oficines municipals.

El calendari de la primera edició dels Pressupostos Participatius és el següent:

- De l’1 al 27 de juny: presentació i recollida de propostes

- Del 28 de juny a l’11 de juliol: valoració de les propostes

- Del 12 de juliol al 5 de setembre: votació de les propostes finalistes

- Del 6 de setembre al 30 de setembre: recompte i publicació dels resultats

- A partir de l’octubre: execució i seguiment de les propostes guanyadores

La nova plataforma de participació ciutadana Participa311 Calldetenes, s’ha posat en marxa coincidint amb aquest procés participatiu i amb el procés per escollir el nom del pavelló municipal de Calldetenes, que s’iniciarà a partir del 7 de juny amb la recollida de propostes. Participa311 Calldetenes té per objectiu promoure la participació ciutadana i la democràcia directa, deliberativa i participativa al municipi a través de diferents processos i espais de participació, generant formes d'interacció directa i oberta entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes.

Darrera actualització: 01.06.2021 | 08:55