Ajuntament i comerciants preparen noves activitats per a la Fira de la Mercè 2014

Dimecres, 10 de de setembre de 2014 a les 00:00
Calldetenes ja prepara l'edició 2014 de la Fira de la Mercè, la Fira del comerç i la bona teca. Noves activitats ompliran de color i gresca la Fira d'aquest any, que se celebrarà el 27 de setembre, i es farà de 3/4 de 12 a les 22h.

La bona valoració de la Fira de la Mercè de l'any passat ha portat a l'organització a mantenir el format: tres espais diferenciats que ofereixen propostes gastronòmiques, artesanals i infantils que dinamitzen durant tota la jornada aquest certàmen firal de comerç al carrer, i conviden alhora al passeig per diversos punts històrics i acollidors de Calldetenes.

Les botigues ompliran el 27 de setembre tot el recorregut del carrer Gran, on es tallarà la circulació de vehicles des de les 11 del matí fins les 9 del vespre. La plaça 11 de Setembre donarà cabuda als estands gastronòmics amb l'oferta de plats a preus molt econòmics que els visitants podran coure i menjar en les taules preparades per a tres-cents comensals.

Els bars, vineters i cervesers locals hi tindran instal.lades, també sota l'ombra dels arbres de la plaça, terrasses on comprar o prendre un refresc.

El xef convidat aquest any és Ignasi Camps (Ca l'Ignasi de Cantonigròs), bon conegut a la cuina de Can Jubany i El Bulli.

Una de les novetats d'aquest any és el Concurs de Melmelades de la Fira de la Mercè, de bon elaborar durant els dies previs a la Fira amb la fruita i verdura ja madura. El premi per al guanyador serà el seu pes en sucre.

A l'Avinguda Pau Casals hi ha previst ubicar-hi l'Espai Infantil -la nova Plaça de la Independència de Catalunya serà aparcament públic- amb nombroses propostes lúdiques per a què els petits s'ho passin bé: inflables, ponis, manualitats, jocs, contes personalitzats.... La Comissió de Festes ha preparat també per aquest dia un espectacle i un taller de circ. S'ha programat un taller de Berenars divertits, a la tarda, a càrrec de T-TRES. Per la seva banda el pastisser Josep Coll té previst obrir les portes del seu obrador amb la instal.lació d'una petita pastisseria per als més menuts.

A la plaça Vella, els artesans faran demostracions i tallerets de diverses disciplines: cistelleria, patchwork, treballs amb llana, scratchbooking, perfumeria artesana, ... Serà l'escenari també de la Trobada de Puntaires que anualment es celebra a Calldetenes (de 5 a 8 de la tarda)

La Fira ha apostat enguany per una nova iniciativa proposada pel grup Urban Knitting Calldetenes que omplirà de peces de llana teixida de colors diversos indrets emblemàtics del casc urbà així com façanes i aparadors dels comerços del municipi que s'han adherit a aquesta iniciativa artísica. Actualment una cent-seixanta persones ja treballen en aquesta intervenció col·lectiva. (veure més informació)

Durant el dia es comptarà també amb la presència del Swing que portarà aquest recuperat i dinàmic ball en parella a diversos indrets de la Fira.

Les sardanes obriran pas ja al vespre a l'opció de quedar-se a sopar a la fresca, a l'Espai Gastronòmic.

L'organització treballa en la convocatòria d'un concurs d'Instagram , amb premis a la millor fotografia i a la fotografia més original #FiraMerce14 #Osona

VEURE VIDEO FIRA DE LA MERCÈ DE CALLDETENES 2013

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:42