S'obre un nou procés de Pressupostos Participatius

Dimecres, 1 de de juny de 2022 a les 09:10

En aquesta segona edició, la ciutadania podrà decidir on invertir 20.000 € del pressupost municipal.

Calldetenes enceta aquest 1 de juny, un nou procés de Pressupostos Participatius. Un cop finalitzat el període d'exposició pública de les bases, es convoquen els Pressupostos Participatius 2022 amb les següents fases:

  • Presentació de les propostes: de l’1 de juny al 17 de juliol de 2022
  • Validació tècnica: del 18 al 31 de juliol de 2022
  • Votació de les propostes finalistes: de l’1 d’agost al 18 de setembre de 2022.
  • Recompte de vots i publicació dels resultats: del 26 de setembre al 9 d’octubre de 2022.
  • Seguiment i execució de les propostes guanyadores: de 10 d’octubre de 2022 i fins a la finalització de l’execució del projecte.

Poden presentar propostes totes les persones majors de 16 anys empadronades a Calldetenes, complerts abans de la data d’inici del període de presentació de propostes, així com les entitats o associacions inscrites al Registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Calldetenes. En la fase de votació, només podran votar les persones majors de 16 anys empadronades a Calldetenes. 

Les propostes han de ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal i sobre béns de propietat municipal, és a dir, béns inventariables que siguin permanents en el temps i amb un pressupost màxim de 20.000 € (IVA inclòs). En són exemples des de la renovació o creació d’un equipament, la millora d’un espai públic, l’adquisició de mobiliari o material, la creació d’una aplicació...

La presentació de les propostes i les votacions, així com el seguiment del provés i tota la informació, es farà a través de la plataforma Participa 311 Calldetenes. Tot i així, per les persones que ho desitgen o tinguin dificultats per accedir a aquestes eines informàtiques, es podrà participar presencialment a les oficines municipals. 

Pel què fa als Pressupostos Participatius 2021, la proposta guanyadora va ser l'actualització del parc de les Adoberies, que ja s'ha començat a instal·lar-ne una primera fase. 

Darrera actualització: 01.06.2022 | 11:44