S’intervenen tretze punts a través d’Espai Net

Dimarts, 24 de de maig de 2022 a les 00:00

Aquest dimarts 24 de maig s’ha fet la darrera sessió del projecte Espai Net amb la redacció de la memòria final per part dels i les participants.

Espai Net es va iniciar el passat 22 de març amb les primeres actuacions d’inspecció i neteja d’espais públics per part dels i les alumnes de l’assignatura de Servei Comunitari de l’Institut Les Margues.

Durant aquesta primavera s’han portat a terme sis sessions del projecte els dimarts al matí, actuant en tretze punts conflictius diferents: la passarel·la d’accés al teatre, la plaça del Serrat, la plaça Mercè Rodoreda, el parc de les Adoberies, la plaça Armand Quintana, el torrent de Sant Marc o la zona de trial entre d’altres punts de trobada.

Aquestes intervencions s’han concretat en la visita i inspecció d’aquests espais públics col·lectius, l’elaboració d’un croquis i informe de les incidències detectades, l’actuació sobre l’espai o la derivació a la brigada municipal i, finalment, la col·locació d’un cartell conforme l’espai ha estat intervingut.

Les principals incidències detectades han estat les deixalles fora de les papereres, sobretot burilles, mascaretes i brossa diversa al terra, que s’ha recollit i reciclat de forma correcte. En algun dels punts s’ha recomanat la col·locació de noves papereres.

D’altra banda, els i les joves destaquen que en alguns dels punts “el projecte comença a donar fruits, tiren les caixes de la pizza a les escombraries”.

Espai Net s’ha impulsat des de l’àrea de Joventut davant la necessitat de sensibilització cívica i ambiental en el col·lectiu jove del municipi, amb l’objectiu de que els i les joves assoleixin una nova visió dels equipaments públics i col·lectius i prenguin consciència de la necessitat de vetllar-los per a una bona convivència cívica.

Podeu consultar la memòria en els documents adjunts.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 12:51