S'instal·la nova senyalització a les rutes de Sant Marc i del Romànic

Dimarts, 5 de de juliol de 2022 a les 00:00

Amb aquests nous elements s’amplia la senyalització turística existent per tal de millorar l’accessibilitat i la informació que es posa a disposició de les persones que visiten Calldetenes.

Aquest mes de juny, a través d’un recurs de la Diputació de Barcelona, s’ha executat el projecte de senyalització turística de les rutes de Sant Marc i del Romànic amb la instal·lació dels nous indicadors, per completar la xarxa d’itineraris que recorren el municipi i el connecten amb els Camins d’Osona. 

L'any 2017 l'ajuntament de Calldetenes juntament amb l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, va executar el projecte de senyalització de la Ruta dels Molins entre Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes. Paral·lelament aquell mateix any, es va redactar també el projecte de senyalització de les rutes de Sant Marc i del Romànic i les connexions de les tres rutes.

La ruta de Sant marc transcorre per la part alta del terme municipal i enllaça el nucli urbà amb l'ermita de Sant Marc, i amb les rutes del Romànic i dels Molins a Sant Martí de Riudeperes. La ruta del Romànic coincideix en part amb la ruta dels Molins i transcorre per la part nord del municipi, enllaçant amb les altres rutes. Aquest nou projecte de permet la senyalització de la meitat sud del terme municipal posant en valor la Ruta del Romànic, la part nord del terme municipal amb la Ruta de Sant Marc així com la connexió de Calldetenes amb Santa Eugènia de Berga, Folgueroles i l'Anella Verda de Vic al Pont del Bruguer. D'altra banda complementa la senyalització ja existent interconnectant les tres rutes per crear una xarxa de mobilitat municipal completa. Finalment, permet la millora de l'oferta turística de Calldetenes incorporant dues noves rutes senyalitzades així com millor la connexió de la xarxa ja existent amb els municipis veïns.

Aquesta senyalització s’ajusta a criteris de xarxa i complementa la xarxa de camins de la comarca d'Osona, ja que es realitza d’acord amb els models de senyalització turística rural de l'oficina tècnica de turisme de la Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 05.07.2022 | 09:05

Imatges

rutes rutes rutes