“SABER ÉS SALVAR”, Un projecte pioner a l'institut Les Margues

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 00:00

“Saber és salvar” és un projecte pioner de la Creu Roja que té per objectiu formar als joves en primers auxilis bàsics, és un aprenentatge significatiu i acumulatiu des de 1r fins a 4t d’ESO.

El programa pilot de la Creu Roja es va iniciar el curs passat amb els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Les Margues i amb el professorat. Aquest 2021 s’ha reemprès i es treballa amb els alumnes de 1r i 2n d’ESO. Durant els següents anys, es donarà continuïtat al projecte i la formació en primers auxilis es seguirà a 3r i a 4t d’ESO. Al finalitzar aquesta etapa educativa els i les alumnes obtindran un carnet de primers auxilis júnior.

“Saber és salvar” és un aprenentatge pràctic, lúdic i progressiu adaptat a l’edat madurativa dels adolescents. Durant aquests 4 anys de formació es pren consciència i s’aprenen tècniques de primers auxilis i de prevenció d’accidents. Es porten a terme sessions lectives exclusives d’aquesta matèria i també es treballa transversalment a través d’altres d’assignatures, com ciències o educació física. A cada curs es contextualitzen els primers auxilis segons un centre d’interès (carrer, institut, platja...) i s’aborda com prevenir situacions de perill i què fer davant de possibles accidents (un tall, una cremada, un ennuegament, una aturada cardiopulmonar...).

El projecte, impulsat i finançat per l’Ajuntament de Calldetenes, ha tingut molt bona rebuda per part de la direcció de l’institut i del professorat.

Darrera actualització: 02.03.2021 | 14:59

Imatges

Saber és Salvar