Reconeixement Administració Oberta

Dimarts, 28 de de març de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament de Calldetenes ha estat galardonat amb el Reconeixement de l'Administració Oberta. 

Demà 29 de març a es 17 hores a la Sala Petita del Kursaal de Manresa, tindrà lloc l'acte de Reconeixement Administracio Oberta 2022, que es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Consorci AOC.

 

El lliurament dels guardons comptarà amb la presència de la consellera de la Presidència i presidenta de l’AOC, Laura Vilagrà, del president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras, de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i del director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Aquesta és la VIII edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que l’AOC atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa:

  • Ajuntaments d’1 a 500 habitants
  • Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants
  • Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants
  • Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants
  • Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants
  • Ajuntaments de més de 50.000 habitants
  • Consells comarcals

Índex de Maduresa Digital (IMD)

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.

Darrera actualització: 28.03.2023 | 12:26