Recomanacions per a la revetlla de Sant Joan

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 00:00

Després de tres mesos de confinament es podrà celebrar amb família i amistats, però alhora estarà condicionada per les mesures de seguretat de la Covid-19.

Des de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat s'han fet arribar unes primeres indicacions, que compten amb el vistiplau del pla PROCICAT per malalties emergents, i que s'hauran de complir per celebrar les revetlles amb la màxima seguretat. 

La campanya de Sant Joan es fonamenta en els continguts i missatges següents:

  •  Promocionar un Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts, adequat als grups socials permesos en cada fase: en fase 1, màxim 10 persones; en fase 2, màxim 15 i en fase 3, màxim 20 (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili).
  • Fem festa amb infants i adolescents, porten molts dies tancats i podem passar una bona estona amb la família i els amics propers. Gaudim d’una festa de Sant Joan amb els nostres, i llencem alguns petards, que tant agraden els infants i adolescents, però fem-ho de forma segura amb les màximes precaucions.
  • Evitem les festes multitudinàries i les grans aglomeracions als espais habituals com platges o similars, atès que no està permès en el context de la COVID-19. Fem-ho compatible amb l’assistència a actes organitzats amb petits aforaments controlats i escenaris dispersos resultat de la multiprogramació. Cal complir els màxims previstos per la normativa per a cada fase: en fase 1, màxim 30 persones en espais tancats i 200 a l’aire lliure; en fase 2, màxim 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure; en fase 3, màxim 80 persones en espais tancats i 800 a l’aire lliure (en totes les fases, persones a l’aire lliure assegudes).
  • Posar èmfasi en els aspectes de festa i celebració de Sant Joan més que en els aspectes de revetlla, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de concepte o connotació que impliqui festa multitudinària (aglomeració de gent).
  • Difondre totes les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables. Generalitat de Catalunya Departament d’Interior Direcció General de Protecció Civil.
  • Celebrar Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia. Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència, que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molts esforços per fer front a la COVID-19.
  • Promocionar la venda telemàtica i la recollida de productes a la botiga amb cita prèvia i evitar aglomeracions.
Darrera actualització: 18.06.2020 | 11:34