Nous equipaments municipals per al comerç

Divendres, 12 de de gener de 2024 a les 14:00

La Diputació de Barcelona ha concedit a l'Ajuntament de Calldetenes dos equipaments que es posaran a disposició dels comerços i serveis del municipi aquesta primavera. Es tracta d'actuacions provinents dels fons New Generation de la Unió Europea "que permetran la instal·lació d'una antena de wifi per millorar el servei d'internet a la zona comercial i d'una guixeta intel·ligent per facilitar la compra a les famílies que treballen en hores que el comerç està obert", informava aquesta setmana la regidora de Comerç, Carme Torner: "Allà es podran guardar les comandes i no haver-se d'esperar. Creiem que serà una bona eina per comerciants i famílies que ho necessitin".

La guixeta intel·ligent disposarà de 3 prestatges refrigerats per a productes frescos que requereixin baixes temperatures per a la seva conservació, i 5 taquilles no refrigerades. La comanda es podrà fer a través de plataforma digital o altres eines digitals que els comerços proposin. Les taquilles s'entenen com a element de diferenciació per poder arribar a nous clients (gent que treballa fora del municipi). No s'entenen com un element substitutiu del comerç local, entenent-ne la funció social. Es preveu la seva instal·lació a la zona comercial, prop de la zona d'aparcaments.

Pel què a la implantació de xarxes wifi, s'instal·larà l'equipament necessari per a cobrir la zona comercial. Aquesta acció tindrà com a objectiu facilitar o millorar l'accés a internet tant dels comerços com de les persones consumidores. A hores d'ara, l'accés a internet és imprescindible per al desenvolupament correcte de qualsevol negoci com també per al desenvolupament de les accions diàries de la ciutadania. Així, el no-accés a aquesta tecnologia o bé el seu accés en condicions no òptimes situen els comerços que es troben amb aquesta realitat en una posició de pèrdua de competitivitat com a conseqüència de la bretxa digital en què es troben.

Aquesta acció té com a objectiu resoldre aquesta carència, oferint el disseny i instal·lació de xarxes wifi que facilitin l’accés a internet dels comerços del municipi, contribuint així a la seva digitalització i competitivitat.

Per al desenvolupament de l'acció, s'analitzarà la instal·lació òptima de les antenes, la tecnologia més adequada, i es procedirà a la seva instal·lació a les ubicacions prèviament determinades.

 

Per últim, també s'ha concedit una actuació de foment de l'ús d'envasos reutilitzables per part de persones consumidores dels comerços. La campanya consisteix en un repartiment de bosses i carmanyoles als establiments comercials. S'anima la clientela a acudir al comerç i al mercat amb el carretó de la compra, cistella o carmanyola. S'ofereix un passaport de 10 caselles que, un cop emplenat, té com a premi una carmanyola o bossa.

 

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació es compromet a executar aquestes actuacions com a màxim el 30 de juny de 2024, fent-se càrrec alhora del funcionament de les aplicacions que ho requereixin durant els primers 5 anys, i de supervisar i fer seguiment dels serveis i actuacions durant 5 anys.

 

Aquestes actuacions estan incloses en el programa Comerç rural i essencial: innovador, sostenible i eficient i han beneficiat un total de 37 municipis de menys de 5000 habitants de la demarcació de Barcelona. El programa persegueix els objectius de contribuir a frenar el despoblament rural a través del reforçament del comerç de proximitat, garantir l’aprovisionament de la població a les zones rurals entenent el comerç como un servei essencial, avançar en la competitivitat, sostenibilitat dels establiments comercials, així com en la seva transformació digital i transformar els comerços del món rural cap a una estructura més resilient que garanteixi la seva viabilitat.

Darrera actualització: 12.01.2024 | 09:10