Nou cicle de conferències en el marc de la Setmana de la Ciència

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 00:00

Del 9 al 18 de novembre se celebrarà a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència. A Calldetenes s’hi realitzaran diverses conferències i activitats.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

Al poble hi trobaràs el programa d’activitats següent:

10 de novembre a les 19h
'Intel·ligència artificial i automatització: el futur del món laboral' 
amb Isaac Boixaderas. Enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Catalunya.

12 de novembre a les 20h 
Entrega dels premis dels treballs de recerca dels alumnes de 4rt
 d'ESO de l'Institut.

14 de novembre a les 20h 
'La geologia de la comarca d'osona' amb Jordi Vilà. Geòleg osonenc especialista en sedimentologia i cartografia geològica i co-comissari de l'exposició paleontològica temporal "Osona 50 milions d'anys enrere". Actualment és professor de Didàctica de les Ciències Experimentals a la Universitat de Barcelona. Ha participat en diverses excavacions paleontològiques amb la Universidad Complutense de Madrid i amb la Universitat de Barcelona.

16 de novembre a les 19h 
'La investigació dona vida. La MaratóTV3 i Catalunya Radio 2018: 
el càncer' amb Laura Segalés. Biòloga, Màster en Laboratori
d’Anàlisis Cliniques, i Doctorand en Biomedicina de Càncer de pròstata.

17 de novembre a les 19h 
'Patologia i tractament de les cremades. Atenció a la unitat de 
cremats de l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona' amb Marc Illa. Metge resident de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica a l'Hospital Vall d'Hebrón de Barcelona.

 

Darrera actualització: 07.11.2018 | 11:06