Mesures per l'obertura d'establiments de menys de 400m2
Dimarts, 5 de de maig de 2020 a les 00:00
És important demanar indicacions especifiques segons el sector comercial a les respectives empreses de riscos laborals.
Sobre la desinfecció i cura dels productes exposats i a la venda cal informar-se a traves del gremi o be la pròpia empresa de riscos laborals.
- Poden obrir els locals de menys de 400m2
Regulacions d’assistència:
- Cal cita prèvia (excepte en comerços i serveis essencials).
- L'atenció ha de ser d'un únic client per professional.
- Distancia mínima entre client i professional: 2 metres.
- Mostradors amb pantalla de protecció, distancia mínima: 1 metre.
- Perruqueries i centres d’estètica: obligatori equipament de protecció individual adequat.
- Mantenir sempre distancia mínima de 2 metres entre clients.
Regulacions d'higiene i neteja:
- Es obligatori netejar i desinfectar el local 2 vegades al dia. Productes:
- Aprovats pel Ministeri de Sanitat.
- Dissolucions de lleixiu amb aigua 1/50 (1volum de lleixiu per cada 50 volums d'aigua).
- Després de cada neteja llençar material utilitzat i equips.
- Es obligatori netejar cada dia els uniformes i la roba de treball com a mínim a 602 de temperatura.
- Tots els locals han de tenir paperera amb tapa a disposició dels clients per llençar sistemes de protecció (mascaretes, guants ...).
- Els clients no poden utilitzar sota cap circumstancia els lavabos.
- A l'entrada dels establiments hi ha d'haver dispensadors de gel hidroalcohòlics.
Regulacions per a bars, cafeteries i restaurants:
- Poden realitzar serveis de lliurament a domicili o recollida per part del client a l'establiment.
- No es pot consumir a I‘interior del local.
- S'ha de fer comanda prèvia per telèfon o en línia i s'ha d'establir l'hora de recollida.
Per a mes informació, consulta canalsalut.gencat.cat/coronavirus