Manifest amb motiu del 17 de maig de 2023, Dia Mundial contra la LGTBIfòbia

Dimecres, 17 de de maig de 2023 a les 00:00

La Federació de Municipis Catalans dona suport al manifest elaborat pel Departament d’Igualtat i Feminismes i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya amb motiu del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia

 

 

«Els drets LGBTI+ són drets humans». Aquest lema ha inspirat generacions d’activistes d’arreu del món per reclamar allò que pot semblar una obvietat: que totes les persones tenen el dret a ser i a viure lliures de discriminacions i violències. Malauradament, en molts països del món l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere de les persones està criminalitzada i castigada amb penes de presó, tortures o, fins i tot, amb la mort, i en altres indrets és perseguida socialment.

Malgrat els avenços assolits al nostre país, l’LGBTI-fòbia continua present en molts àmbits de la societat catalana. Per això, cal que la societat civil i els poders públics treballem de manera conjunta per desplegar les lleis d’igualtat i les polítiques públiques arreu del territori, amb l’objectiu de promoure la igualtat real i efectiva de les persones LGBTI+.

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa un servei d’assessorament legal especialitzat i gratuït per a víctimes de delictes d’LGTBI-fòbia. Podeu trobar més informació a l’enllaç inferior.

Darrera actualització: 17.05.2023 | 15:42