L’ICAEN presenta el Programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis

Divendres, 18 de de febrer de 2022 a les 00:00

Es poden subvencionar, per una banda, actuacions de millora d'aïllaments i, de l'altra, la renovació de les instal·lacions de calefacció, refrigeració i d’aigua calenta sanitària (ACS).

El programa es dirigeix a municipis de menys de 5.000 habitants i els edificis objectes dels ajuts poden ser unifamiliars, blocs d’habitatges, d’usos terciaris i d’altres usos, sempre que siguin de construcció d’abans del 2007.

Amb el projecte de rehabilitació energètica cal reduir el consum d’energia primària no renovable en un 30 % i assolir un salt de lletra en l’escala d’emissions CO2, en el certificat d’eficiència energètica. D’altra banda, cal que el pressupost del projecte sigui superior a 10.000 € sense IVA. Les tipologies de les actuacions subvencionables poden ser:

  • Millora de l'eficiència energètica de l'envoltant tèrmica.
  • Millora de l'eficiència energètica i ús d'energies renovables en les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària.

El pressupost total disponible és de 5.574.330 € i el programa serà vigent des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC, fins a 31 de desembre o quan s’esgoti el pressupost disponible. En aquest sentit, les ajudes s’atendran per rigorós ordre d’entrada. Per tant, tot i que la convocatòria encara no està oberta, previsiblement s'obrirà al març, si esteu interessats cal preparar certa documentació amb antelació amb assessorament de professionals tècnics

Trobareu més informació de les ajudes al document adjunt i al web de l’Institut Català de l’Energia fent clic aquí.

Darrera actualització: 24.02.2022 | 08:34