L’Ajuntament obre la consulta pública prèvia a l’elaboració del Reglament de participació ciutadana

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 00:00

Les entitats i la ciutadania en general, poden fer arribar les seves aportacions fins al 14 de maig des del web municipal.

L’Ajuntament de Calldetenes pretén establir una normativa sobre els aspectes referits a la participació ciutadana al municipi en un moment en el que aquesta forma de participació col·lectiva s’està impulsant, amb diversos processos participatius oberts i per venir. D’altra banda, també es pretenen definir altres mecanismes i elements a través dels quals la ciutadania pugui incidir sobre alguna dimensió d’allò que és públic.

Per aquest motiu, i prèviament a l’elaboració del reglament, és necessari desenvolupar una consulta pública per recollir els suggeriments i aportacions de la ciutadania, entitats i associacions que ho creguin oportú.

Les aportacions es recolliran preferentment a través d’un nou espai habilitat en aquest mateix portal web: Participació ciutadana > Consultes públiques. També es poden presentar les opinions a través del registre general de l’Ajuntament, de forma presencial o telemàtica.

Entenem la participació ciutadana com el dret de la ciutadania a intervenir, de forma individual o col·lectiva, en la definició i aplicació de els polítiques públiques de l’Ajuntament de Calldetenes a través de processos de consulta, deliberació, decisió, implementació i avaluació sobre qualsevol assumpte de la seva competència, a través dels òrgans i els mitjans de participació establerts en aquest reglament i en les lleis.

Aquest mateix any, s’ha convocat per primera vegada uns pressupostos participatius i també es preveuen altres processos a curt termini, com escollir un nom per al nou pavelló, una participació a la que es vol donar continuïtat.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 14:57