L'Ajuntament inicia un programa de foment de l'ocupació de locals buits

Dijous, 7 de de maig de 2015 a les 00:00
Aquest dimecres es va presentar el programa de foment de l'ocupació de locals buits, que recollirà actuacions que visualitzin locals disponibles al municipi per a què s'hi instal·lin nous comerços, empreses de serveis o joves emprenedors.

L'ajuntament de Calldetenes inicia aquesta primavera diverses accions per a promoure l'ocupació de locals disponibles en els carrers comercials del municipi. L'objectiu d'aquestes accions és incrementar el nombre d'establiments que integren actualment la marca comercial de Calldetenes, millorant així l'oferta comercial i de serveis del municipi i promovent l'interès d'un major nombre de visitants, consolidant alhora els clients locals.

L'acció projectada per aquest 2015 serà una primera experiència en matèria de foment de l'ocupació de locals buits,que coincidirà amb una campanya de promoció comercial intensiva que s'ha programat davant la inminent posta en funcionament de la variant de la N-141d.

L'acció se centrarà en la elaboració d'una pàgina web de referència del projecte municipal de foment de l'ocupació de locals buits, i la col.locació estratègica de vinils en locals disponibles dels carrers comercials. La temàtica d'aquests vinils coincidirà amb la campanya de promoció de la marca Calldetenes.

Aquest mateix any s'elaborarà un estudi complert de les línies estratègiques a seguir en els propers anys, que concretarà accions amb més projecció en matèria d'ocupació de locals buits, com pot ser l'elaboració d'un cens amb la totalitat de locals comercials sense ocupar, el disseny i compaginació d'un catàleg amb dades tècniques de cada local, que permeti visualitzar fàcilment a emprenedors o franquícies les opcions d'ubicació de noves botigues o empreses de serveis, opcions de coworking. El catàleg contindria tota la informació necessària sobre els possibles usos del local, equipament, acessos, mesures..

També es valora la posta en marxa a partir del 2016 d'accions de dinamització dins algun dels locals disponibles, transformant-los puntualment per a integrant-los en l'activitat comercial de Calldetenes amb l'organització de trobades gastronòmiques, l'exposició de treballs infantils, etc .

La campanya per aquest 2015 pretén:

-Posar en valor el local

-Donar una major visibilitat als locals comercials buits que es troben en lloguer o venda

-A més d' impulsar el lloguer o venda dels locals comercials buits, també mostrar als propietaris les possibilitats que tenen els aparadors com a espai de promoció per a empreses que vulguin tenir visibilitat al centre del poble durant un període determinat.

-Exposicions artístiques, una empresa externa que vulgui fer una campanya concreta al municipi, o una empresa o productor ubicat a les afores que vulguin promocionar el seu producte per Nadal, són altres de les possibilitats que es vehicularan a través del programa.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:43