L'Ajuntament de Calldetenes convoca la 44a edició dels Premis Literaris

Dilluns, 6 de de març de 2023 a les 00:00

La presentació de les obres serà telemàtica a través del correu electrònic fins al dimecres 15 de juny de 2023. 

 

L'Ajuntament de Calldetenes obre la nova convocatòria dels Premis Literaris, arribant a la 44a edició del concurs, amb el propòsit de continuar afavorint la creació literària i la llengua i la cultura catalanes. Els premis engloben tots els gèneres literaris: narrativa, poesia i teatre, així com la categoria dedicada al còmic. D’altra banda, també es convoquen els premis per a estudiants d’arreu dels Països Catalans i per a estudiants de Calldetenes.

En aquesta 44a edició, el termini de presentació de les obres finalitza el dimecres 15 de junyi, per tercer any, caldrà presentar els treballs en format electrònic. El canvi s'ha valorat molt positivament i va fer augmentar la participació, a part de fer la transició del paper cap als mitjans electrònics, modernitzant i actualitzant el concurs, a més de millorar l’eficiència, la sostenibilitat i la reducció del consum de paper, per contribuir en la minimització l’impacte ambiental.

L’adjudicació dels premis es farà durant la Festa Major de Calldetenes, en un acte que se celebrarà el dissabte 16 de setembre de 2023 a l’Auditori Teatre de Calldetenes.

La convocatòria compta amb els guardons següents:

  • 44è Premi de novel·la Armand Quintana: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 44 Premi de poesia Jacint Verdaguer: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 16è Premi de teatre Lluís Solà i Sala: dota a mést amb 2.000 € i la publicació de l’obra.
  • 29è Premi Co, Co, Còmics: dotat amb 1.000 € per a adults i per al premi especial del jurat, i 500 € en categoria infantil.
  • 38è Premis literaris per a estudiants dels països catalans: dotats amb 1.120 € repartits en sis categories per franges d’edat.
  • 38è Premis literaris per a estudiants de Calldetenes: dotats amb 965 € repartits en sis categories per franges d’edat. 

En la celebració dels premis hi col·laboren Òmnium Cultural, el Consell Comarcal d’Osona, l’Espardenya Teatre i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar les bases completes al document adjunt.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 09:50