L’Ajuntament de Calldetenes convoca la 42a edició dels Premis Literaris

Dimarts, 23 de de març de 2021 a les 00:00

Aquest any s’actualitzen les bases del certamen literari i la presentació de les obres es farà telemàticament a través del correu electrònic.

L'Ajuntament de Calldetenes obre la nova convocatòria dels Premis Literaris, arribant a la 42a edició del concurs, amb el propòsit de continuar afavorint la creació literària i la llengua i la cultura catalana. Els premis engloben tots els gèneres literaris: narrativa, poesia i teatre, així com la categoria dedicada al còmic, recuperada l’any passat. D’altra banda, també es convoquen els premis per a estudiants d’arreu dels Països Catalans i també de Calldetenes.

En aquesta 42a edició, el termini per a la presentació de les obres finalitza el 30 de juny i, per primera vegada, caldrà presentar els treballs en format electrònic. Amb la transició del paper cap als mitjans electrònics, s’encara una actualització i modernització del concurs, així com la millora en l’eficiència, en la sostenibilitat i en la reducció del consum de paper, per contribuir en la minimització l’impacte ambiental.

La convocatòria compta amb els guardons següents:

  • 42è Premi de novel·la Armand Quintana: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 42è Premi de poesia Jacint Verdaguer: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.
  • 14è Premi de teatre Lluís Solà i Sala: dotat amb 2.000 € i la publicació de l’obra.
  • 27è Premi Co, Co, Còmics: dotat amb 1.000 € per a adults i per al premi especial del jurat, i 500 € en categoria infantil.
  • 36è Premis literaris per a estudiants dels països catalans: dotats amb 1.120 € repartits en sis categories per franges d’edat.
  • 36è Premis literaris per a estudiants d’educació primària i ESO de Calldetenes: dotats amb 745 € repartits en cinc categories per franges d’edat.

L’adjudicació dels premis es farà durant la Festa Major de Calldetenes, en un acte que se celebrarà el dissabte 18 de setembre de 2021 a l’Auditori Teatre de Calldetenes. En la celebració dels premis hi col·laboren Òmnium Cultural, el Consell Comarcal d’Osona, l’Espardenya Teatre i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar les bases completes al document adjunt. 

Darrera actualització: 23.03.2021 | 09:06