La Festa dels Tonis 2020

Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 00:00

El diumenge 9 de febrer se celebra la Festa dels Tonis de Calldetenes, com ja és tradició, una setmana després de la Candelera.

Cavalls i carruatges es concentraran al matí a la zona esportiva de Calldetenes, davant de l'institut, per esmorzar abans del passant.   

A mig matí començarà el passant que recorrerà els carrers del centre del poble fins a la plaça Onze de Setembre, i després retornarà al punt de partida. A les 11.45h la comitiva passarà per davant de l'església per rebre la benedicció. També a la plaça Onze de Setembre, a partir de les 10h, s'hi ubicarà un servei de lloguer de ponis perquè els més petits hi facin passejades i així s'involucrin també en aquesta festa tradicional.

A més, per tercer any consecutiu, el centre del poble acollirà també durant tot el matí un Mercat dels Tonis que omplirà d'aromes i sabors els carrers del poble, amb productes de qualitat provinents d'altres indrets de Catalunya.

Des de Tonis Calldetenes es pretén que els veïns de Calldetenes es facin seva la Festa i hi participin. Per això es facilita a famílies, grups i a tothom qui ho desitgi, la oportunitat de llogar un carro i poder formar part de la comitiva amb un preu reduït que inclou cavall i carro per a 6-10 persones, en funció de si són adults o infants. Tothom qui hi estigui interessat ha de sol·licitar-ho a les oficines de l'Ajuntament de Calldetenes. Hi ha temps per fer-ho fins al dia 1 de febrer.

La Festa dels Tonis de Calldetenes també està oberta a la participació d'aquelles persones que tinguin els seus propis carruatges i muntures i que es vulguin sumar a la celebració.

 

Darrera actualització: 30.01.2020 | 12:45