La Cooperativa CALLDELSOL de Calldetenes

Divendres, 10 de de maig de 2024 a les 14:45

Puc participar en potenciar l’ús d’energies renovables? Fer-ho sense haver de fer cap instal·lació a casa i sensehaver de fer cap gestió?
Aconseguint que això em suposi un estalvi anual, en la factura de la llum?
Si! ... i només cal fer-se persona sòcia de la cooperativa calldelsol

QUI SOM?
La cooperativa CALLDELSOL neix impulsada a través de l’ajuntament de Calldetenes que ofereix la gestió de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en diferents teulades publiques, amb l’objectiu de crear un servei d’autoconsum energètic compartit del qual se’n puguin beneficiar el
màxim d’habitatges.
Tot i que aquest és el projecte inicial de la cooperativa, l’objectiu social és més ampli i abasta aspectes com la promoció de l’ús de les energies renovables, la promoció i sensibilització ciutadana en les bones pràctiques energètiques, en la mobilitat sostenible i conseqüentment en l’impuls de la transició energètica i ecològica en el municipi de Calldetenes. En definitiva és la nostra petita contribució cap a la descarbonització que tant necessita el nostre poble, el nostre país i el nostre planeta.
Qualsevol persona que estigui d’acord amb l’objectiu social de la cooperativa i hi vulgui col·laborar, se’n pot fer persona sòcia, ara bé:


COM HO FEM?
A qui pot interessar el projecte d’autoconsum energètic compartit?
● Voldria instal·lar plaques fotovoltaiques, però econòmicament no m’ho puc plantejar o se’m fa carregós de fer-ho.
● La meva teulada no reuneix les condicions adequades. Mala orientació, ...
● Visc en un bloc de pisos però les persones propietàries no ens posem d’acord.
● Visc en una casa o pis de lloguer.


Què cal fer per fer-se persona sòcia i per poder participar en el projecte de consum energètic autocompartit?
● Fer arribar les dades següents a calldelsol23@gmail.com o bé lliurant la butlleta adjunta a les oficines de l’ Ajuntament.
DADES: Nom i cognoms / NIF / Telèfons / Adreça /Correu electrònic.


A continuació:
● Ens posarem en contacte amb tu per informar-te de la resolució del Consell Rector a la teva petició.
● T’informarem que qualsevol persona que es faci sòcia de la cooperativa ha de fer una aportació de 100 € que es retornaran si es dona de baixa de la cooperativa.
● Et demanarem que ens omplis el full d’alta de persona sòcia de CALLDELSOL SCCL.


Què cal saber un cop ets persona sòcia i tens interès a participar en el projecte d’autoconsum compartit:

● Per poder iniciar els tràmits de legalització és imprescindible disposar de persones sòcies per poder assignar el seu núm. de comptador a una de les instal·lacions comunitàries. Aquestes persones hauran de facilitar el seu núm. de comptador

● Caldrà també especificar si el que es demana és 1KW, 1,5KW, 2KW o 3KW màxim (Aquesta última quantitat destinada a comerços o petites empreses).
● A l’hora de decidir la potència a demanar, des de la cooperativa se t’orientarà tenint en compte l’energia que la persona sòcia hagi gastat el darrer any.

  • Les hores de sol en un any són força constants, entre 1.300- 1.350 i, és quan les plaques fotovoltaiques estan produint energia elèctrica per tu.
  • Si demanes 1 kW, la cooperativa et lliurarà al voltant de 1.300 kWh/any. 
  •  A la vostra factura habitual, la companyia us restarà l’energia (KWh) que rebeu de les plaques fotovoltaiques.
  • La cooperativa de l’energia rebuda us cobrarà una quota a raó de 0,08 €/kWh. (Per tant si heu rebut 1.300 kWh/any x 0,08 €/kWh = 104 €/any) El pagament es farà en dues pagues semestrals de 52 €. Si demaneu, 1,5 o 2 o 3 kW, heu de multiplicar per aquesta quantitat. (La quota anual és en concepte de despeses de la cooperativa, assegurança, manteniment instal·lacions, gestió administrativa i creació d’un fons que permeti l’ampliació del projecte si s’assoleix el núm. de persones sòcies previstes.)
  • L’estalvi que podeu obtenir és la diferència entre el preu que teniu contractat i el 0,08 €/kWh corresponent a la quota, aplicat sobre el vostre consum elèctric.

● Els tràmits de legalització són lents i possiblement la persona sòcia no rebrà energia elèctrica generada des de la instal·lació que se li ha assignat, al llarg del 2.025. Evidentment, a partir d’aquest moment és quan caldrà començar a pagar la quota.
● L’assignació es farà seguint estrictament l’ordre de les peticions. Tot i que en el projecte actual es preveu poder donar servei a unes 200 persones sòcies, si s’assoleix aquesta xifra, les noves sol·licituds passaran a la reserva.

TOTS AQUESTS PASSOS ES GESTIONARAN DES DE LA COOPERATIVA. A VOSALTRES NOMÉS US PERTOCARÀ DONAR LES DADES QUE SE US SOL·LICITIN.
Els imports que s’han indicat són aproximats i estàndards, per a cada soci podria variar en funció del seu consum elèctric i dels seus hàbits.

Malgrat això, si les persones d’alguna entitat, d’un carrer o zona del poble estan interessades en rebre informació més detallada feu-nos-ho saber. Intentarem donar-hi resposta de manera ràpida.
Igualment les persones del Consell Rector estem obertes a ampliar la informació o fer els aclariments que calgui a qualsevol persona que ho sol·liciti.

Darrera actualització: 12.05.2024 | 08:29

Imatges

Foto