La consellera Budó visita els projectes del PUOSC a Calldetenes

Dimecres, 24 de març de 2021 a les 00:00

Durant la trobada, la consellera de la Presidència ha signat el Llibre d’Honor i ha visitat les obres del nou pavelló municipal.

Aquest dimecres 24 de març al matí, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha visitat Calldetenes per conèixer els diversos projectes del PUOSC implementats al municipi. L’alcalde, Marc Verdaguer, ha rebut la consellera a la porta de la Casa de la Vila, que anava acompanyada de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i han pujat a la Sala de Plens per signar el Llibre d’Honor.

A continuació, l’alcalde ha explicat a la consellera els projectes del PUOSC 2020-2024 per Calldetenes. La línia d’inversió d’aquest any, amb un import subvencionat de 120.000 €, inclou l’arranjament dels camins d’accés a Sant Marc, que connecta Calldetenes amb els municipis veïns de Sant Julià de Vilatorta i Santa Eugènia de Berga. Per al 2022, està prevista una subvenció de 57.000 € per al reasfaltat de carrers i el soterrament de línies de telefonia i fibra òptica de part del nucli urbà.

S’ha aprofitat la visita per mostrar les instal·lacions esportives i el nou pavelló municipal a la consellera de Presidència i a la comitiva, ja que una part de les obres d’aquest equipament han estat finançades per anteriors PUOSC, del 2009 i 2011. L’alcalde ha exposat a la consellera la situació de contenciós per la revocació d’aquesta subvenció en la qual es troba immers el consistori davant la Generalitat. Tot i que els recursos es van invertir en la construcció del pavelló, no es va posar en funcionament en el termini establert. Durant aquells anys l’endeutament de l’Ajuntament era molt elevat i les inversions es van destinar a altres projectes més prioritaris, com la finalització de l’institut.

El Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) és una línia de subvencions de la Generalitat de Catalunya per a inversions en municipis petits amb l’objectiu d’impulsar accions i cooperar en el finançament de les obres i serveis de competència municipal.

A la visita de la consellera a Calldetenes també hi eren presents la directora general de l’Administració Local, Rosa Vestit; el director dels Serveis Territorials de la Presidència a la Catalunya Central, Antoni Massegú; i alguns dels regidors de l’Ajuntament de Calldetenes, Miquel Riera, Josep Ceamanos, Joan Saborit i Enric Godó. Durant la conversa també s’ha fet menció de la incidència de la Covid19 a Calldetenes, així com de la importància del treball coordinat i en xarxa entre l’administració local i el govern autonòmic.

Darrera actualització: 24.03.2021 | 14:38