Finalitzada la desena edició del voluntariat ambiental i social

Divendres, 22 de de juliol de 2022 a les 00:00

Durant tres setmanes els i les voluntàries joves i sèniors han estat treballant per recuperar diversos espais de Calldetenes. 

Aquest 2022 s'ha actuat principalment a la Ruta dels Molins on s'ha adaptat una zona per fer-hi pícnic costat del Molí de la Frontera, s'hi han plantat arbres i s'ha delimitat l'espai; també s'ha reconstruït el pont del Molí de la Calvaria, i s'han pintat i decorat casetes de follets i figures de follets, per tal que els menuts de les famílies els puguin buscar mentre passegen per la ruta amagats entre els arbres. Paral·lelament, s'han construït unes carpes amb fusta i lona per a utilitzar a les fires i mercats de Calldetenes, com la Fira de la Mercè. També s'ha aprofitat per desbrossar i netejar altres punts del municipi com el Torrent de Sant Marc. 

En l'àmbit social, els i les joves i sèniors han compartit les visites de coneixença a les entitats sense ànim de lucre d'El Casal Claret i El Fil de Vic, i un taller de cuina on els i les sèniors van ensenyar als i les joves com es fa una bona paella. 

Per complementar les tasques de brigada en les que han après pinzellades d'ofici de fusteria, jardinera o paleta, entre d'altres, es va realitzar una sortida al parc aquàtic juntament amb altres casals i camps de treballs d'Osona, i una activitat d'escalada al pal. 

Les tres setmanes de voluntariat s'han tancat aquest divendres amb l'entrega de diplomes i cartes de recomanació a totes les persones voluntàries, i amb un esmorzar de cloenda amb el personal de la brigada. També s'ha aprofitat al matí per gravar el vídeo resum, on els i les protagonistes expliquen tot el que s'ha fet aquests dies. 

A l'instagram @voluntariatcalldetenes i @joventcalldetenes podeu veure les activitats que s'han fet. 

 

Darrera actualització: 27.07.2022 | 15:00

Imatges

voluntariat voluntariat voluntariat