Finalitza la segona edició del programa Lletres per Tothom

Dimarts, 8 de gener de 2019 a les 00:00

El 17 de desembre de 2018 va acabar la segona edició del programa Lletres per Tothom a Calldetenes​, un programa d’abast català que té per màxim objectiu promoure l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger.

El Servei d’Acollida i Integració ha portat a terme aquestes dues edicions del programa amb l’Associació educativa i cultural Ordit al municipi de Calldetenes, amb un total de 120 hores cada edició que ha permès millorar el nivell d’alfabetització dels alumnes.

En les dues edicions s’han fet accions comunitàries complementàries com conèixer l’entorn més proper, participar en les festivitats més important de Catalunya a través de la creació de pòsters, o interactuar amb altres recursos del municipi com l’escola de primària.

En les dues edicions hi han participat un total de 18 persones de Marroc, Senegal, Romania i Catalunya dels municipis de Calldetenes i de Sant Julià de Vilatorta.

En l’acte de cloenda del programa hi va participar l’Alcalde del municipi Marc Verdaguer i el Vicepresident primer i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez que van lliurar els certificats a les alumnes.

El programa Lletres per a tothom és un recurs formatiu per municipis que no compten amb Escola d’Adults i està dissenyat específicament per persones immigrades residents a Catalunya que manifesten dificultats d’expressió escrita i comprensió lectora.

El Servei d’Acollida i Integració també impulsa el programa Lletres per Tothom a Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau i Sant Pere de Torelló.

Darrera actualització: 08.01.2019 | 13:24