Es publiquen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda

Dimecres, 12 de maig de 2021 a les 00:00

El pla d’ajuts del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, dotat amb 8,8 milions d’euros, té per objectiu impulsar el sector del comerç i dels serveis i fomentar-ne la competitivitat i qualitat.

En els propers dies s’obriran les convocatòries dels diferents programes per demanar els ajuts.  Caldrà fer la sol·licitud telemàticament a través del portal Canal Empresa, quan s’obri el tràmit, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa.

Els ajuts s’adrecen a autònoms i pimes de comerç al detall i de serveis, individuals o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda, i centrals de compra), amb almenys un establiment operatiu a Catalunya. També s’hi podran acollir els titulars de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Dins les empreses de serveis s’inclouen les següents activitats empresarials: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparació, agències de viatge detallistes, tintoreria i bugaderia, perruqueries i salons d’estètica, bars i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering, i serveis de lloguer d’esquís.

Aquest pla anual, orientat especialment a la transformació digital i a l’impuls de nous models de gestió, inclou 8 programes que incideixen en les principals necessitats del sector del comerç.

  • Programa de suport a les entitats representatives del sector del comerç
  • Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda
  • Programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses
  • Programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments
  • Programa de suport a projectes d’activació comercial a municipis amb alta dependència turística
  • Programa de suport als municipis en l’àmbit del comerç
  • Programa de suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS)
  • Programa per a la reactivació i transformació de la moda catalana

Podeu consultar tota la informació a i les bases reguladors al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

 

Darrera actualització: 12.05.2021 | 14:11