Entrega del diploma al projecte Voluntariat Ambiental i Social com a Bona pràctica en l’àmbit de joventut 2022.

Dijous, 1 de de desembre de 2022 a les 00:00

Ahir es va celebrar a Manresa, una nova edició de la Jornada de Bones Pràctiques en l’àmbit de joventut, per presentar els tres projectes incorporats a la plataforma de Bones Pràctiques, que recull, difon i promou tot el coneixement acumulat dels i les professionals de joventut.

L'objectiu de la plataforma és convertir-se en una eina de consulta de diferents projectes i mètodes de treball potencialment aplicables a altres regions, opinar i debatre sobre el seu contingut i promoure iniciatives.

La jornada va començar amb la presentació dels tres projectes que aquest any formen part de la plataforma, el Catalitza, els Agents de Salut i el Voluntariat Ambiental i Social.

El projecte d’inclusió Catalitza de Manresa, que treballen amb l’objectiu d’aprenentatge de la llengua catalana i el reforç personal adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys,  per tal d’afavorir la seva inclusió al territori, apostant per una participació i implicació en la vida social i associativa de la ciutat.

Un projecte de salut de Cambrils dels Agents de salut consisteix en la creació d’un grup de joves dels diferents instituts del municipi que, de manera voluntària s’ofereixen a ser referents en l’àmbit escolar de temes clar com la sexualitat i afectivitat, l’assetjament escolar i la prevenció en el consum de tòxics i també l’àmbit de l’ús i abús de les pantalles i les xarxes socials.  

I el Voluntariat Ambiental i Social de Calldetenes adreçat a persones majors de 12 anys del municipi, juntament amb els sèniors del projecte "Espai Activa't" del Consorci d'Osona de Serveis Socials,  que combina el treball comunitari amb l’adequació d’entorns naturals de Calldetenes amb la Brigada municipal.

Un cop presentats es va tancar la jornada amb un debat dels tres projectes.

Aquestes trobades serveixen per conèixer experiències interessants d’altres territoris i a més, és un moment de reflexió i inspiració per les tècniques de joventut.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 11:31