Els personatges de L’Espardenya Teatre donen el tret de sortida a la Festa Major

Divendres, 23 de de setembre de 2022 a les 00:00

Durant la vesprada també es van nomenar els nous pubills i pubilles per aquest 2022, que van prendre el relleu després de la botifarrada.

Aquest dijous 22 al vespre, la plaça Onze de Setembre s’ha tornat a omplir dels veïns i veïnes per donar la benvinguda a una nova Festa Major. L’Espardenya Teatre, que celebra el 25è aniversari, va ser l’encarregada de pronunciar el pregó i encetar oficialment les festes. Una corrua dels personatges que han interpretat durant aquests 25 anys van desfilar per l’escenari per decidir quin d’ells havia de ser el o la pregonera: l’inspector falangista d’El florido pensil, la coca de La nit de Sant Joan, Satanàs d’Els Pastorets, el zelador de Bojos pel bisturí, la Sibil·la de Catalans a la romana, l’inspector de Hi ha un inspector, la Rut de Quatre retrats de mare, l’Ivan de Les tres germanes, la mestressa de L’Hostal de la Glòria i el pregoner d’El retaule del flautista.

Tot seguit, després d’una aturada de dos anys, es va recuperar la botifarrada popular, amb 460 entrepans de botifarra repartits.

Amb les panxes plenes, es van nomenar els nous pubills i pubilles de Calldetenes per aquest proper any: la Ramona Perarnau i en Pere Bau, pubilla i pubill grans; la Mercè Pradell i l’Èric Val, pubilla i pubill Paquitos; i la Laura Bertran i en Jordi Castany “Casti”, com a pubilla i pubill joves.

Finalment, l’Escamot dels Diables va omplir de foc i petards la plaça Onze de Setembre per iniciar el recorregut fins a la nova carpa al costat del pavelló, on es va tancar la nit amb un concert de Mixtus.

Aquest divendres i el cap de setmana arriba el plat fort de la Festa Major amb els actes més tradicionals, com la xocolata, el cafè concert o el ball de tornaboda; les propostes per a joves, concerts i el Cercamúsiques, o activitats infantils i tallers, per als més menuts i les famílies. Tot i que diumenge 25 es tancarà la disbauxa amb un castell de focs de fi de festa, el proper cap de setmana se celebrarà la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca, o la caminada popular.

Darrera actualització: 23.09.2022 | 08:46