Els dimecres de juliol, torna l’Encadira’t a Calldetenes

Dijous, 30 de de juny de 2022 a les 00:00

El proper dimecres 6 de juliol arrenca la tercera edició del festival Encadira’t, la proposta cultural d’estiu de l’Auditori Teatre Calldetenes.

La cultura a la fresca es tornarà a instal·lar tots els dimecres de juliol a la plaça Onze de Setembre de Calldetenes: dansa, circ, música, titelles... per tercer any, i nascut arran de la pandèmia i del tancament dels teatres. Des de l’Ajuntament de Calldetenes i emmarcat en la programació de l’Auditori Teatre Calldetenes, se segueix apostant per compartir i gaudir de la cultura a l’aire lliure.

El festival s’estrenarà el dimecres 6 amb una doble proposta de dansa i circ. Per una banda, la companyia de dansa Zamdart i de la mà de la ballarina Elisabeth Duran, arriba Zefiro Torna, un solo de dansa de 13 minuts que reflexiona sobre el simbolisme del quadre “Primavera de Botticelli”. Seguidament, el Professor Karoli, un dels artistes històrics del circ català, amb més de 46 anys de trajectòria, pujarà als seus artefactes amb rodes de tots dissenys i mides, per protagonitzar Karoli, l’home roda. L’espectacle compta amb el premi de votació popular de circ de la revista Zirkòlia.

El dimecres 13 a les 9 del vespre, serà el torn de la música amb el concert OUIEA de Verge Santa, un projecte que beu de les composicions de Santi Carcasona i de la producció musical de Sergi Riera. Nascut durant el confinament de 2020, i amb moltes ganes de jugar amb la riquesa de la llengua catalana i el seu ús, de posar-la en valor, i amb un caràcter despreocupat, fresc i temperadament mamarratxo, amb Polvos de Talk i al maig apareix l’EP OUIEA (Temps Record, 2021) , amb 5 cançons monovocàliques (la lletra de cada peça està escrita utilitzant una única vocal). Al directe de OUIEA Verge Santa interpreta totes les seves cançons publicades i completen el repertori interpretant algunes adaptacions decididament poca-soltes de cançons de Kate Perry (Hot and Cold) o Siniestro Total (la re-titulada “Digui’m què li dec”), així com també revisen quatre cançons de la seva anterior etapa a Pësh.

El següent dimecres es recupera GAGSonTRIX de la companyia Puntmoc, que es va haver de suspendre l’edició passada per pluja. Aquest és un espectacle de mim i teatre físic sense elements escènics, només tres actors en estat pur, un gag rere l'altre, una ruptura dels límits entre la realitat i la ficció. GAGSonTRIX és una mutació constant entre allò viu i allò estàtic, entre la disbauxa i la precisió, entre el relat sense paraula i la música sense so.

Finalment, tancarà el cicle estiuenc la companyia Peus de Porc amb l’humor, l’enginyeria casolana, els titelles i la música en directe de l’espectacle Circumloqui. El Circ Circumloqui ha muntat la seva pista al capdamunt d’un tricicle motoritzat i es disposa a actuar per tot el poble. Un músic i un pallasso s’encarregaran d’ensenyar-nos números de màgia i equilibris, presentant-nos l’home forçut, el domador de feres, i finalment ens presentaran l’increïble Nadó Bala, l’únic nen capaç de volar més de 50 metres.

Tots els espectacles tindran lloc a l’escenari de la plaça Onze de Setembre i seran gratuïts. Paral·lelament hi haurà servei de bar a la fresca.

Darrera actualització: 30.06.2022 | 14:04