Els carrers i places de Calldetenes s'ompliran de cultura

Dijous, 21 de d’abril de 2022 a les 00:00

Del 21 al 24 d'abril tindrà lloc la primera edició del Festival d'Arts al Carrer de Calldetenes, amb propostes de diverses disciplines artístiques per a totes les edats. 

La Pera organitza, amb el finançament i la col·laboració de l’Ajuntament, la primera edició del Festival d’Arts al Carrer de Calldetenes. Del 21 al 24 d’abril tots els racons el poble s’ompliran amb artistes de diverses disciplines per acostar la cultura a tothom: teatre, literatura, murals, exposicions, tallers, circ, monòlegs, concerts, parades d’artesania... 

Diversos artistes muralistes es repartiran per Calldetenes per posar color a les parets de la llar d’infants, les piscines, les torres elèctriques del barri Nou i del carrer Verge de la Mercè, de la plaça Independència, del lavabo de la plaça Onze de Setembre, del camp de futbol, del carrer de França... Per tancar el festival, el diumenge es farà un recorregut amb batucada per tots els murals i espais on s’ha actuat. Paral·lelament a l'elaboració d'aquests murals, tindran lloc diverses activitats culturals per tot el poble. Podeu consultar el programa complet al tríptic adjunt. 

El FACC vol ser una proposta d’àmbit general i popular per crear un ambient agradable, de convivència i de cultura al carrer. A més a més, també es pretén atraure visitants al municipi per conèixer Calldetenes i les seves propostes turístiques, comerços i empreses...

Al mes de febrer es va portar a terme la primera actuació del festival amb la presentació i la pintada del mural "Instrucció a la rereguarda" a càrrec de Roc Blackblock, a la plaça Independència. Aquest festival va ser una de les propostes presentades l'any 2021 als pressupostos participatius, però es va haver de rebutjar per no complir amb les bases. Tot i així, l'Ajuntament ha volgut apostar per aquesta proposta cultural dotant-la d'una partida pressupostària per portar-lo a terme i buscant finançament a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona. 
 

Darrera actualització: 22.04.2022 | 10:57