El programa d'alfabetització ha engegat una prova pilot online

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 00:00

El Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha dut a terme una prova pilot innovadora reiniciant, en mode online, les classes d’alfabetització, destinat a persones estrangeres que volen millorar la lectura i l’escriptura en català.

El programa Lletres per Tothom, que havia quedat suspès el 13 de març a causa del Decret d’Alarma decretat per la crisi sanitària del Covid-19 igual que la resta de serveis presencials, havia començat el setembre de 2019 amb tres grups de 15-20 persones als municipis esmentats i tenia previst acabar el mes de maig.

Per tal de continuar oferint el servei educatiu als alumnes que mostraven molt interès i motivació per continuar i, aprofitant el temps de confinament, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona que impulsa el projecte i el Centre Formatiu Traça que en fa la formació, van decidir recomençar les classes en mode online, el dimarts 31 de març, i fer-ne una valoració al cap d’una setmana per decidir la seva continuïtat.

Després d’aquesta primera setmana la valoració és més que positiva, ja que:

  • El 70 % de l’alumnat ha assistit a les clases online, amb el suport inicial necessari per asegurar que tothom es pugui connectar telemàticament (percentatge que de ben segur anirà en augment les properes setmanes).
  • Les eines educatives per fer la formació amb la plataforma virtual permeten un munt de recursos que fa molt atractiva i participativa la formació.
  • El mode online del LLetres per Tothom permet una alfabetització també digital i en noves tecnologies.
  • Les classes virtuals en l’actual estat d’alarma es converteixen, també, en un grup de suport emocional i de seguiment de l’alumnat.
  • El fet que l’entorn familiar de l’alumnat pugui veure com l’alumne/a demostra el seu esforç i els seus coneixements, es converteix en una eina d’empoderament i suport en el nucli familiar.
  • L’alumnat ha mostrat molt interès, satisfacció i agraïment per la iniciativa.

Per tots aquests motius, el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal  d’Osona i el Centre Formatiu Traça han decidit continuar amb la iniciativa i continuar oferint el programa LLetres per Tothom via telemàtic a l’alumnat mentre no sigui possible realitzar classes presencials.

Darrera actualització: 16.07.2020 | 10:02