El conseller Argimon inaugura l’ampliació del consultori

Dijous, 2 de de juny de 2022 a les 00:00

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat el remodelat Consultori Local de Calldetenes dimecres 1 de juny a la tarda.

Acompanyat per l’alcalde Marc Verdaguer, Argimon ha saludat a l’equip de professionals del centre encapçalats per la directora del CL, Anna Ribas, i ha elogiat la feina dels professionals d’Atenció Primària i els ha instat a reivindicar amb orgull la seva feina.

Un cop descoberta la placa commemorativa, el conseller ha visitat les instal·lacions acompanyat també de la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, la delegada de Salut a la Catalunya Central, Imma Cervós, i la directora del SAP Osona, de l’ICS, Anna Moreta. A l’acte hi han assistit també tots els professionals del centre, així com altres representants municipals i de salut.

En la seva intervenció, el conseller ha reconegut que “ens fascina la última novetat, la tecnologia i és realment important que avancem en aquest terreny i es pugui fer un transplantament de fetge tres dies després que se’n va fer la donació. Però no tots ens haurem de sotmetre a un transplantament de fetge. I en canvi tots haurem de fer ús en un moment o altre de la nostra vida de l’atenció primària. Per tant hem de reivindicar amb orgull la feina dels seus professionals”. També s’ha congratulat que s’hagi pogut remodelar aquest espai i ha reconegut que “treballar en un espai amb llum i ampli ens permet atendre bé la gent i forma part del salari emocional”.

L’alcalde va recordar que el projecte es va iniciar fa 6 anys i, després d’analitzar diversos emplaçaments, es va acordar que l’ampliació i la remodelació del consultori en la mateixa ubicació era la solució més pràctica i idònia. En el seu parlament va destacar que “tot el que s’ha fet, no serviria de res sense el factor humà i l’equip de professionals del consultori. Un personal molt apreciat per tots els veïns i veïnes pel seu tracte, professionalitat i proximitat; fet que s’ha de posar en valor.” També va aprofitar per agrair aquest fet i per ser “un servei essencial i estimat pel poble”.

La directora del consultori local que gestiona l’ICS, Anna Ribas, ha recordat els passos que s’han fet en els darrers sis anys per poder arribar a disposar d’un espai ampli i còmode. Ha agraït la implicació de tothom per fer-ho realitat i als professionals que han mantingut el servei obert en tot el procés d’obres mantenint l’atenció i les visites.

Amb la reforma i ampliació, que ha suposat una inversió municipal de 217.000 euros, s’ha passat de 168,70 m2 a una superfície de 286,75 m2, guanyant tres consultes, una de les quals per atendre urgències, una sala d’ecografies, una sala d’espera més àmplia i una millora general en les sales per al personal i de magatzem. Tot això en un espai acollidor i lluminós.

Finalment, el conseller de Salut s'ha traslladat a la Sala de Plens de l'Ajuntament per a la signatura del Llibre d'Honor. 

Darrera actualització: 02.06.2022 | 09:24

Imatges

inauguracio consultori inauguracio consultori inauguracio consultori