El bicibús comença a pedalar

Dimecres, 1 de de juny de 2022 a les 00:00

Aquest 1 de juny ha arrencat la prova pilot de les línies de Bicibús a Calldetenes amb la participació de 27 infants i 11 adults. 

Des de l'AFA de l'Escola Sant Marc es valora molt positivament aquest primer dia del servei per la bona acollida per part de les famílies, tant pel què fa a la participació d'infants com d'adults acompanyants. L'objectiu és que les famílies es moguin pel poble amb bicicleta, caminant o amb patinet per reduir el trànsit i tenir un poble més segur, sobretot a l'entorn de l'escola. 

Durant aquest mes de juny, es continuarà amb la prova pilot els dimecres al matí i, a partir del mes de setembre amb el nou curs escolar, es tornarà a arrencar el bicibús un dia a la setmana. El recorregut compta amb 3 línies i diverses parades per donar cobertura a totes les famílies interessades, tant les que venen del barri de Sant Llàtzer de Vic com del mateix nucli urbà. 

Un bicibús és un grup d'infants que es mouen amb bicicleta cap a l'escola acompanyats de persones adultes. De la mateixa manera que un autobús, disposa d'un recorregut definit i uns horaris de pas. El bicibús vol promoure el canvi d’hàbits en la mobilitat sostenible i els hàbits saludables, així com millorar l’autonomia dels infants. La implantació del projecte s'ha impulsat des de l'AFA de l'Escola Sant Marc i l'Ajuntament de Calldetenes a través de l'Associació Canvis en Cadena. 

Darrera actualització: 01.06.2022 | 14:31

Imatges

bicibus juny bicibus juny bicibus juny