El 15 de març s’inicia el període de prohibició de fer foc

Divendres, 12 de març de 2021 a les 00:00

Entre el 15 de març i el 15 d’octubre és necessari demanar autorització per realitzar qualsevol activitat amb risc d’incendi en terreny forestal i en la franja de 500 metres que els envolta.

Aquestes activitats amb risc d’incendi són les fogueres, les barbacoes, els castells de focs i els treballs agrícoles o forestals. Segons l’època de l’any, és necessari sol·licitar autorització o només comunicar-ho a l’ajuntament.

Del 15 de març al 15 d’octubre és prohibit fer foc, excepte si es sol·licita la corresponent autorització a l’ajuntament, a les oficines del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, o per via telemàtica a gencat.cat. Dins d’aquest període, entre el 15 de juny i el 15 de setembre només es concedeixen autoritzacions excepcionals per considerar-se mesos d’alt risc d’incendi. D’altra banda, del 16 d’octubre al 14 de març, es pot cremar mitjançant una comunicació a l’ajuntament. 

Val a dir que, per que aquestes autoritzacions siguin vàlides s’hauran de complir les condicions especificades a l’autorització, en quan a distancies a terreny forestal i mesures preventives.

 

Darrera actualització: 12.03.2021 | 15:27