Dimecres 8 de maig torna el Girafeina

Divendres, 3 de de maig de 2024 a les 13:00

Des del Punt Jove de Calldetenes es sortirà a 3 quarts de 9 del matí per anar fins al recinte Firal al Sucre de Vic. 

 

 

La fira d'ocupació Girafeina Osona 2024 enguany celebra la segona edició, es celebra dimecres 8 de maig de les 9:30 a les 14h i de les 15h a les 17h.

 

 

 

Aquest 2024 la fira d’ocupació Girafeina compta amb 5 espais diferenciats. A continuació us oferim una breu descripció de cada un perquè tothom conegui tot el què es pot trobar a la fira.

ESPAI D'ORIENTACIÓ

L’espai d’orientació estarà dividit en tres subespais:

 •  Dinàmiques d’orientació
  • Dinàmica de preparació de l’entrevista – ASENCAT: Es planteja combinar entrevistes simulades amb petites píndoles grupals on es donin informacions sobre com fer l'entrevista (llenguatge no verbal, presentació, etc.).
  • Dinàmica de gestió emocional en la recerca de feina – Ocell de foc: Com identifiquem i gestionem les emocions que influeixen i sorgeixen en el procés de recerca de feina (frustració, ansietat...).
  •  Dinàmica de competències per sectors d’interès – Tècnics serveis locals d'ocupació d'Osona i serveis d'orientació de l'Oficina Jove: Com fer encaixar les competències que tenen els joves amb els seus sectors professionals d’interès
 • Autoocupació: Des d’aquest espai s’informarà sobre les opcions que hi ha per iniciar un negoci propi, l’espai estarà format per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i per Creacció.
 •  Ocupació al sector públic: Aquest espai servirà per informar sobre el funcionament dels processos d’oposicions. Hi haurà representats els Mossos d’Esquadra i els Bombers i s’informarà de l’accés a la funció pública en general a través de tècnics municipals i comarcals

 ESPAI D'EMPRESES

L’espai estarà format per una setantena d’empreses que rebran els currículum i faran entrevistes als assistents interessats. Entre les empreses s’hi trobarà el Servei d’Ocupació de Catalunya i XALOC. Al següent enllaç es poden consultar totes les empreses que vindran i les ofertes que portaran. 

ESPAI DE SENSIBILITZACIÓ

És un espai format per entitats del tercer sector i per sindicats per informar sobre la importància de la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, diversitat funcional, risc d’exclusió social o amb dificultats per ser inserides al món laboral. També s’informa sobre el servei d'arrelament laboral, l'existència de subvencions a la contractació, els drets laborals, entre d'altres.

Des d'aquest espai, a més de donar a conèixer els serveis que ofereixen aquestes entitats, es treballa per la sensibilització de les empreses i el desenvolupament de la seva responsabilitat social.

Aquest espai està integrat per ADFO, Creu Roja, Osonament, Sambucus, Sant Tomàs, Tapís, CCOO i UGT.

ESPAI DE DEMOSTRACIÓ FORMATIVA

És un espai on es podran conèixer diferents opcions de formació professionalitzadora perquè els joves puguin millorar el seu currículum i la seva ocupabilitat. Enguany aquest espai estarà format per l’OPE Manlleu, Infocentre, Albir, Sant Tomàs, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i Cefosol.

L'objectiu és que el públic pugui trobar en aquest espai formacions complementàries que els permetin l'accés al mercat de treball.

ESPAI DE XERRADES

Com a novetat d’aquesta edició s’afegeix un espai de xerrades, on s’hi faran dues conferències obertes a tot el públic.

 •  Estàs buscant feina? Vols saber que esperen les empreses dels joves? - De 11:30h a 12:00h.

Coneix quines són les competències i habilitats més valorades per les empreses de la comarca en perfils júniors acabats de graduar i que esperen incorporar-se al mercat laboral.

 • •Tot comença amb un match: Casos d'èxit entre joves i empreses. - De 12:30h a 13h.

Coneix casos d'èxit de joves que s'han incorporat recentment al mercat laboral. Com ho han fet? Quin itinerari formatiu han seguit? Quin acompanyament han tingut?

Darrera actualització: 03.05.2024 | 12:29