Dia Mundial del Consumidor

Dilluns, 13 de de març de 2023 a les 00:00

Serveis Públics Municipals de Consum a l’abast de tothom. La informació, un dret fonamental de les persones consumidores.

 

El Dia Mundial del Consumidor es va instaurar l'any 1983 per l'ONU per consolidar la celebració del moviment consumidorista que recordava el discurs del president John F. Kennedy davant el Congrés dels Estats Units d'Amèrica el 15 de març de 1962, animant a les institucions a regular i protegir els drets de les persones consumidores. 

El marc normatiu vigent atorga una sèrie de drets com a persones consumidores, entre els quals destaca el d’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum. Així, per exemple, quan contractem un viatge hem de saber que tenim dret a que l’empresa tingui en compte les nostres capacitats cognitives i a que s’hi adapti en cas de necessitat.

La campanya del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores incideix en la importància de que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l’abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives diverses.

Aquest camí comença amb el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidors i esdevé un eix vertebrador per als propers passos de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

 

 

Informació extreta de: https://www.diba.cat/web/dia-consumidor

Darrera actualització: 29.03.2023 | 09:49