Cursa Ultra Clean Marathon, la cursa sostenible i solidària per la natura

Dilluns, 20 de de febrer de 2023 a les 00:00

El proper 18 de març, des de la l’Associació Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) organitzen la 5a edició de l’Ultra Clean Marathon, la cursa sostenible i solidària per la natura (www.ultracleanmarathon.cat., i que passarà per Calldetenes. 

És una cursa on els participants recullen residus mentre corren (fan “plogging”) i  únicament es pot participar amb equips de fins a 12 persones.

La cursa té 2 modalitats:

- circuit curt (uns 30km) i circuit llarg (uns 60 km) i serà una volta circular per Osona: Circuit curt: es sortirà de Vic, s’anirà direcció Gurb, Manlleu, Tavèrnoles, Sant Julia, Calldetenes i es finalitzarà a Vic (32 km)
- circuit llarg: es sortirà de Vic. S’anirà direcció Gurb, Manlleu, Tavèrnoles, el Parador de Sau, Vilanova de Sau, Sant Julià, Calldetenes i es finalitzarà a Vic (57,5 km)

La cursa és solidària ja que els equips per participar han de fer un donatiu mínim de 300 € (circuit curt) o 600€ (circuit llarg).
Aquest donatiu va destinat íntegrament a projectes de conservació de la natura a Catalunya. En l’anterior edició es van recaptar 15.550€. La cursa és sostenible, ja que, entre d’altres mesures, no es senyalitza el recorregut amb cap tipus de material físic. Els participants només poden seguir el traçat a través dels seus dispositius GPS. A més, als avituallaments no s’ofereixen productes amb embolcalls d’un sol ús i s’ofereix menjar ecològic i/o de proximitat.

En el global de la cursa s’estima la participació de 300 persones. No obstant, com que és una cursa per relleus, no totes les persones corren de cop. Per tant, a cada tram s’ estima que, com a molt, hi corrin 100 persones. 

 

La inscripció a la cursa és gratuïta però, per participar  cal realitzar un donatiu mínim de 300€ pels participants a la cursa curta o de 600€ pels participants de la cursa llarga, que anirà destinat íntegrament a la causa ambiental que escolliu. La data límit és el 26 de febrer.

 

Darrera actualització: 21.02.2023 | 09:55