Crònica del ple ordinari de l'1 d’abril

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 00:00

L’ordre del dia d’aquest ple incloïa el sorteig de les meses de les properes eleccions generals, l’aprovació de diverses relacions, del pla pressupostari a mig  termini i d’acords en matèria de subministraments digitals.

En el primer punt de l’ordre del dia, va consistir en el sorteig i informació pública dels membres de les meses electorals per a les eleccions generals del 28 d’abril de manera oberta, amb representants dels tres grups polítics municipals i ciutadans assistents. Es notificaran els resultats als interessats en els propers dies.

En el segon punt, els regidors no van poder consultar l’acta del ple anterior per un error tècnic i l’aprovació es va postergar per al proper ple.

Seguidament es va donar compte dels decrets d’alcaldia i de la relació de factures del mes de març sense intervencions dels grups.

El cinquè punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat, en referència a la pròrroga d’adhesió al circuit  de la xarxa d’espais escènics municipals a l’àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona fins a 31 de desembre de 2020, que fomenta l’oferta cultural escènica de l’Auditori Teatre. També es va aprovar per unanimitat l’acord amb el Consell Comarcal d’Osona que permet arrendar de manera mancomunada amb altres municipis la quota de manteniment del gestor digital d’expedients municipals i reduir-ne l’import.

En el setè punt, el regidor d’Hisenda va donar compte de la diagnosi econòmica financera de liquidació e l’exercici 2018 que evidencia la línia de millora en la que es troba l’ajuntament, que en les properes setmanes es preveu que rebaixi el 75% d’endeutament el consistori, fet que suposaria l’aixecament de les mesures d’ajust en les que es troba actualment. A l’expectativa d’aquest aixecament, també es va aprovar per esgotament de termini, la continuïtat del pla d’ajust iniciat el 2012. El grup municipal a l’oposició es va abstenir, tal com van explicar, per coherència i a l’espera de poder aixecar properament les mesures d’ajust pressupostari. En el novè punt, es va aprovar per unanimitat la pròrroga del conveni SAIAR.

En el següent punt, el grup polític d’ERC i la Plataforma Calldetenes present i futur van llegir la moció que havien presentat per a demanar a la Generalitat l’abonament del deute pendent a l’escola bressol municipal l’Esquitx. Es va aprovar per unanimitat.

En l’onzè punt, es va aprovar per unanimitat la moció per fer front a l’alarma social dels robatoris en cases habitades, incorporant les esmenes dels grups. ERC va manifestar la incomoditat en referència a l’aplicació de mesures repressives de caràcter obert i va apostar per fer efectiva la legislació actual, que considera completa però que sovint no s’utilitza de manera prou efectiva. PeM-CUP va instar a no fomentar alarma social entorn la problemàtica, i a situar-la i valorar-la de manera objectiva i buscant solucions. Finalment, l’alcalde va posar en valor la tasca realitzada, amb l’atenció a veïns, l’organització d’una xerrada amb els Mossos d’Esquadra i la instal·lació de càmeres amb lector de matricules per reforçar la seguretat.

Finalment es va aprovar per unanimitat una moció que insta a l’ajuntament a treballar per fomentar els valors democràtics de respecte i tolerància, prenent mesures per desactivar les actituds que fomenten l’odi i que fomenten el feixisme i el racisme.

Darrera actualització: 02.04.2019 | 11:13