Crònica del ple extraordinari de 17 d'octubre

Dilluns, 21 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aquesta sessió va tractar dos punts, per una banda el sorteig per a la participació en les meses electorals del 10 de novembre i el debat i votació de les modificacions de les ordenances fiscals per a l’any vinent.

En primer lloc, es va realitzar el sorteig, a través d’un programa informàtic que en garanteix l’aleatorietat i amb la presència de representants dels tres grups polítics municipals.

Llavors es va donar pas al debat i votació de les modificacions de diverses ordenances. L’Alcalde va explicar que les que van de l’1 a la 4, que tenen una major afectació en el pressupost, com per exemple l’IBI, no es modificaven.

Pel que fa a la número 5, es va aprovar per unanimitat la bonificació del 95% en l’impost d construccions i obres a les entitats sense ànim de lucre, enfocada a recolzar la inversió que està realitzant la Fundació Sant Tomàs arreglant el convent i el claustre, un bé d’interès pel municipi.

En la número 9, referent a la prestació de recollida de residus municipals, el regidor de serveis va proposar una baixada del 20% per a les vivendes de sòl rústic, enfocat en el marc de re-organitzar la gestió de residus que evolucionarà en la direcció de que cada ciutadà pagarà en funció dels residus que generi i del seu compromís amb el seu reciclatge. La modificació es va aprovar amb els vots de JxCalldetenes i PeM, i els vots en contra d’ERC que va explicar que no hi podia votar a favor sense disposar dels números per avaluar-ne els efectes.

En la mateixa línia, l’ordenança número 13 sobre la taxa de prestació de serveis diversos es va aprovar amb el vot favorable de JxCalldetenes i PeM, i en aquest cas l’abstenció d’ERC que va valorar que els hi faltaven dades per a poder-ne preveure els efectes.

Seguidament, s’ha aprovat per unanimitat incrementar la taxa de retirada de vehicles estacionats en mal estat a la via pública davant l’augment detectat durant aquest últim any.

Sobre l’ordenança número 24, referent a la taxa sobre serveis especials de vigilància motivats per espectacles i grans transports, s’ha acordat de posposar la seva votació per valorar-la amb més deteniment.

Finalment, la número 25, s’ha aprovat per unanimitat afegir un preu públic de 250 euros  pel columbari en el marc dels serveis fúnebres i de cementiris, amb la qual ha conclòs la sessió.

Darrera actualització: 21.10.2019 | 11:25