Crònica del ple de constitució del nou Ajuntament

Dilluns, 17 de juny de 2019 a les 00:00

Aquest dissabte passat a les 12h, va tenir lloc com a la resta de municipis de Catalunya, el ple de constitució de l’Ajuntament, on va sortir re-elegit com a Alcalde, Marc Verdaguer.

En primer terme, es va constituir la mesa d’edat, amb els regidors de més i menys edat, per presidir l’acte de votació. Es va procedir a comprovar les credencials de tots els regidors, que havien aportat prèviament la declaració d’incompatibilitats. Seguidament, es va procedir amb la promesa del càrrec per part de tots els regidors, seguint la formula legal, i per imperatiu legal per part dels regidors de JxCalldetenes i PeM-CUP, i per l’Estatut d’Autonomia en el cas dels regidors d’ERC-Calldetenes.

Un cop realitzades les comprovacions, el ple va quedar constituït i es va procedir a l’elecció de l’Alcalde en vot tancat i secret. Els regidors i regidores, han dipositat, d’un a un, el seu vot, el qual només podia incloure un dels tres caps de llista. Marc Verdaguer, anterior Alcalde, ha estat re-elegit amb els vots de JxCalldetenes, ERC-Calldetenes, i un vot favorable i una abstenció de PeM-CUP.

PeM-CUP ha argumentat el sentit dels seus vots, un de favorable per mostrar bona voluntat per a treballar conjuntament en benefici del poble, i una abstenció per compromís amb els seus votants.

ERC-Calldetenes, es va comprometre a treballar per alinear al consistori i l’Alcalde perquè vagin en la bona direcció, amb voluntat de cooperació, justificant els vots favorables a com a vots de confiança.

JxCalldetenes va posar en valor les línies compartides pels tres grups polítics, que han de posar les bases per assolir els reptes i objectius d’aquest proper mandat.

Finalment, l’Alcalde ja investit, va llançar com a repte per a tots els grups i regidors, d’intentar reconectar i apropar-se als més joves, amb agraïments a votants i electors, regidors sortints, regidors entrants i personal de la casa, desitjant èxits i encerts a tots.

 

Darrera actualització: 17.06.2019 | 13:39