Consell de delegats i delegades de l'Institut Les Margues

Divendres, 20 de de gener de 2023 a les 00:00

L'oportunitat que representa l'institut, com a espai de creixement i de convivència dels  joves de 12 a 16 anys del municipi, porta al Servei de Joventut de l'Ajuntament de Calldetenes a projectar-hi polítiques de Joventut per a fer-les arribar de manera àmplia a aquest col·lectiu, promovent la millora de les seves competències i habilitats i donant resposta a les necessitats que s'hi detectin.

Un dels àmbits que es treballa és la participació comunitària. Així, es programa a principis de curs un taller sobre els drets i deures dels delegats. En el mateix taller es constitueix anualment el Consell de Delegats, i s’escull democràticament una Junta que els representarà en les reunions i gestions amb la direcció del centre.

A través del Consell de Delegats, s'acompanya en les seves reunions als delegats integrants d'aquest organ representatiu, que es reuneix un cop cada dos mesos. Es posen sobre la taula i debaten temes d’interès per a cadascun dels cursos, i també qüestions que afecten a l’alumnat en general. Es proposen millores i es formalitzen acords a través del consens.

En els darrers anys s’han treballat a més les habilitats en mediació, que han permès constituir aquest curs el primer Grup de mediació jove del centre.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 08:43