CoNeix la música, curs per a nadons de l'Aula de Música de Calldetenes

Dilluns, 11 de de juliol de 2022 a les 00:00

Preinscripcions obertes per construir un grup a Sant Julià de Vilatorta per infants de Calldetenes, Snt Julià, Folgueroles i Viladrau, a través de la xarxa d'Aules de Música de la xarxa l'EMVic. 

Les famílies interessades podeu adreçar un correu a Enric Puigdesens, coordinador de les aules de música de Sant Julià, Folgueroles i Calldetenes: enricpuigdesens@emvic.cat 

Cada vegada són més les evidències científiques posen de manifest la rellevància del treball musical des del moment del naixement. Els nens vénen a aquest món capacitats per aprendre música per si mateixos: La respiració, el seu cos en moviment, la seva veu, són els primers senyals que alguna cosa rítmica, sonora i harmoniosa vol expressar-se. Cada nen neix amb una intel·ligència musical que necessita estimulació i aliment si volem que pugui desenvolupar-se per permetre-li gaudir de la música durant tota la seva vida. No es tracta d’ensenyar música als nens, ni molt menys de donar-los explicacions teòriques sobre com funciona, sinó de crear un món al seu entorn ple de riquesa sonora, d’experiències vivificants, d’interaccions adequades per permetre’ls anar seqüenciant el seu propi aprenentatge.

És comú que les famílies pensin que cal esperar fins que el nen o nena sigui com a mínim capaç de parlar i de moure’s coordinadament amb el seu cos abans de començar a aprendre música. Però, en realitat, sense una guia rica i seqüenciada d’apropament a la música des del naixement, el potencial per a una veritable comprensió i gaudi de la música, queda greument danyat en la majoria dels nens.

Si els nens estiguessin immersos en música, de la mateixa manera que ho estan en el llenguatge parlat, des de que neixen, amb quatre o cinc anys serien tan fluids en música com ho són amb la parla. Però rarament sol ser així perquè la immersió musical en edats primerenques és pobra i la guia que els nens reben en el procés, és escassa.

El projecte CoNeix la Música vol treballar aquesta franja d’edat tan sensible a Vic i ales aules i escoles de la Xarxa emvic. Actualment hi ha grups estables de P0, P1 i P2 a Vic, Tona i Sant Julià (per infants de Sant Julià, Calldetenes, Folgueroles i Viladrau).

Sessions de 45 minuts setmanals i l’acompanyament de la mare o el pare.

Darrera actualització: 11.07.2022 | 11:36