Conclou amb èxit la desena Fira de la Mercè

Divendres, 7 de d’octubre de 2022 a les 00:00

Aquest passat dissabte el municipi de Calldetenes va celebrar la 10 edició de la Fira de la Mercè, la Fira del comerç i la bona teca.

En l’acte inaugural, l’alcalde Marc Verdaguer va recordar el naixement de la fira, com a reivindicació de la carretera que passava pel mig i el trànsit. Amb la variant en marxa, aquest s’ha pogut avançar un pas més: la reurbanització i millora del carrer Gran que permetrà tenir una situació de millor mobilitat i un poble més agradable. En aquest sentit va agrair la paciència dels comerciants i de veïns i veïnes.

En el seu torn de paraula, el regidor de Comerç i Mercat, Enric Godó, va recordar que després de la parada del 2020, va ser molt important poder celebrar la de l’any passat. És un bon símptoma que el teixit comercial segueix viu. La Fira serveix per mostrar tota l’oferta comercial del poble i dels seus serveis i productes, bons i de qualitat. També per fidelitzar els seus clients. 

La delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, present també a l’acte inaugural va mostrar la voluntat de ser al costat dels pobles; “hem de ser al costat dels pobles, dels ajuntaments i dels comerços. Igual que cada matí els comerciants es lleven i obren persiana, i s’han d’espavilar; si un poble és viu és gràcies a que hi ha comerç i cada dia obren la persiana. El Covid ha fet una cosa bona, apreciar lo bo que tenim al costat: el forn, la carnisseria..., hi són sempre i ho hem de valorar.

La Fira de la Mercè es consolida i són 10 anys de col·laboració sobretot gràcies als comerços. Felicitats i per molts anys de fira”

Eva Blasi i Carme Pi, promotores de l’Urban knitting, van recordar els seus orígens: reproduir una escena Amish a la primera edició de la Fira on tothom s’hi va bolcar.

Al 2014 es va tornar a deixar anar una idea, teixir i cobrir alguns arbres del poble amb llana de colors, “es va desbocar i va créixer, fins i tot van folrar un cotxe! Calldetenes mai va fallar, la realitat superava les expectatives”.

El xoiu coocking d’enguany va anar a càrrec del xef de Can Jubany, Quico Arumí que ens va cuinar:

  • Carpaccio ous de reig.
  • Saltejat 
  • Arròs crosta
  • 3 plats de tardor maridat amb les cerveses artesanals dels Cingles on en Simeó Parareda, va recordar que “avui fa 10 anys que van presentar la primera cervesa aquí a la fira. Estem molt contents de poder mostrar les nostres cerveses artesanals a la gent”.

 

 

En el concurs de melmelades hi va haver 16 participants, gustos molt diversos i originals. El jurat va reconèixer que “és molt complicat escollir-ne només tres, totes molt bones”. Es va procedir a fer la següent valoració:

Millor textura: de ceba i pruna per Fiona Tañà

Més original: de cafè, Sílvia Castells

Més innovadora: menta ensucrada, d’Èric Val

Un total de 55 persones varen participar en el concurs de pintura ràpida i 149 infants en l’activitat infantil de la Cuineta de la Fira.

Les sardanes amb la Flama de Farners, la Fira sobre rodes i el concert de Funk amb James White experience va cloure una exitosa desena fira de la mercè.

Moltes gràcies a tothom i fins l’any vinent!

Darrera actualització: 07.10.2022 | 15:49