Cloenda del curs "Lletres per tothom" i inscripcions al proper curs

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 00:00

Aquesta setmana ha tingut lloc la cloenda del curs del programa Lletres per tothom que el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona ha portat a terme a Calldetenes.

L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura (de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals) o que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua.

El programa el coordina el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona i la formació va a càrrec del Centre formatiu Traça, experts en alfabetització de persones adultes i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Els cursos tenen una durada de 120 hores. La majoria de participants són dones d’origen amazic que no van tenir l’oportunitat d’escolaritzar-se de petites, però també persones d’altres col·lectius que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua.

Aquest és el segon any del programa Lletres per Tothom en temps de pandèmia, programa que s’ha portat a terme igualment pel benefici instrumental, social i emocional que genera, respectant totes les mesures sanitàries. En el cas d’aquest curs acadèmic s’ha dissenyat el programa en modalitat semipresencial, fent dos grups i alternant una setmana presencial i l’altra telemàtica.

Durant la cloenda, l’alumnat s’ha mostrat molt satisfet del programa recalcant que “la millora de la lectura, escriptura i oralitat de la llengua els permet ser persones més autònomes en els diferents àmbits del seu dia a dia”.

La responsable del Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, Mireia Rosés, ha explicat a les persones que han fet la formació que, per tal d’obtenir el Certificat d’Acollida de la Generalitat durant els mesos de maig i juny es farà una extensió formativa i s’impulsaran dues edicions del Mòdul de Coneixement de la Societat Catalana i de Coneixements laborals pels alumnes que encara no l’hagin cursat.

De cara al curs 2021-2022 es preveuen noves edicions del programa Lletres per Tothom a Calldetenes i el formulari d’inscripció ja està actiu en aquest enllaç: https://forms.office.com/r/RQgHXMaQ64

Darrera actualització: 07.05.2021 | 09:23