Calldetenes presenta un espai de record i agraïment per tot el viscut davant la Covid-19

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

Calldetenes ha volgut recordar a qui ens ha deixat durant aquest llarg any de pandèmia i també ha volgut agrair a tots els col·lectius que han treballat i treballen per fer-li front: sanitaris, serveis i voluntaris que encara segueixen en actiu. 

L’acte d’aquest diumenge 20 de juny es va iniciar a 2/4 de 8 del vespre al nou Espai per al record Covid-19 creat al Parc de les Adoberies, amb la interpretació d’una peça musical a càrrec d’un quartet de corda. Al llarg de mitja hora es van intercalar diverses peces musicals amb les paraules de familiars, veïns i veïnes i representants del col·lectiu sanitari i del consistori de Calldetenes. El músic osonenc Pep Sala també ha participat a l’acte amb la interpretació de la cançó Boig per tu acompanyat de la seva guitarra i unes paraules d’humor.

Davant d’unes 150 persones, Joan Saborit, com a veí afectat per la pandèmia, va presentar l’acte i va donar pas als diferents parlaments i moments musicals de la vesprada amb uns versos d’escalf i record per tots els veïns i veïnes. Seguidament, la representant del Casal de la Gent Gran, Teresa Font, va fer entrega d’un tapís en record a les víctimes teixit durant el voluntariat ambiental de l’estiu passat, i va recitar una poesia de Miquel Martí i Pol en memòria de qui ens ha deixat.

També va parlar el Dr. Carles Blay, veí, familiar afectat i qui va ser metge de família del poble, amb unes paraules d’agraïment que hagués pronunciat el seu pare “per fer d’aquest espai, un espai de memòria i reconeixement per a tothom i d’homenatge a la vida” i destacant “l’agraïment a les quatre ces dels serveis de Calldetenes: el consultori, el casal de la gent gran, el centre de serveis i el consistori”.  

Per la seva part, la Dra. Anna Rodríguez, com a representant de tot l’equip del consultori local, es van afegir a l’agraïment recordant que aquest ha estat un “temps d’aprendre a contracorrent i d’actuar per instint on la solidaritat ha estat la clau”.

L’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, en la clausura de l’acte va voler compartir alguns pensaments centrats en el record, la gratitud i l’esperança, i traslladar l’agraïment a tothom qui s’ha bolcat a ajudar durant aquest temps: personal del consultori, voluntaris i voluntàries, personal de l’ajuntament, regidors i regidores, professorat, comerciants…, que també formen part d’aquest espai. També va voler dedicar uns instants de silenci per recordar a qui ens ha deixat i escoltar els ocells.

Finalment, s’ha convidat a tothom a deixar una flor blanca d’homenatge sobre la nova instal·lació que formarà part del Parc de les Adoberies. Aquest nou “Espai per al record Covid-19” consta d’una estructura circular metàl·lica rovellada sobre una base cimentada i cinc aurons plantats per a l’ocasió. L’auró simbolitza l’eternitat, la unitat, l’aprenentatge i la saviesa de la vida, i com va explicar l’alcalde “aquests arbres ens ensenyen el camí amb unes bones arrels i alçant-se cap al cel i l’esperança”.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 10:18