Calldetenes instal·la càmeres de control de matricules en coordinació amb els Mossos d’Esquadra

Dimecres, 19 de desembre de 2018 a les 00:00

Es col·locaran en un dels accessos al municipi amb la finalitat de reduir els robatoris.

L’Ajuntament de Calldetenes ha instal·lat càmeres de seguretat en l’accés est al municipi per enregistrar les matricules dels vehicles que hi accedeixin.  La informació que recullin estarà connectada a una base de dades policial, i permetran identificar les matricules que constin sota algun delicte, o utilitzar-les per a investigacions policials en curs. D’aquesta manera s’incrementa la seguretat en el municipi, ja que quan es detectin matricules sospitoses, s’avisa automàticament a la policia.

Les dades tractades són de caràcter anònim i confidencial, amb excés exclusiu per a les autoritats corresponents amb les finalitat d’ajudar a resoldre investigacions. Aquest pioner sistema, ja compta amb més de cent municipis a tot Catalunya, d’entre els quals, aviat es superarà la desena a la comarca. Aquest sistema permet als cossos policials multiplicar la coordinació arreu del territori en matèria de prevenció de robatoris, investigacions en curs, i captura de delinqüents.

L’alcalde, Marc Verdaguer, espera que aquesta mesura contribueixi a la reducció de robatoris en el municipi i actuï com a element dissuasiu.

 

 

Darrera actualització: 19.12.2018 | 11:16