Calldetenes consolida la fira per excel·lència del comerç i la bona teca.

Dissabte, 7 de d’octubre de 2023 a les 00:00

Aquest passat dissabte es va celebrar l’11a edició de la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca de Calldetenes.

En l’acte inaugural, l’alcalde Miquel Riera després d’agrair a l’organització de la fira, va recordar que les obres del “projecte del Carrer Gran avancen a un ritme més ràpid de les previsions, mantenint el pressupost sense increments i vetllant per minimitzar les molèsties a veïns i comerciants”. De la fira en va destacar el gran aparador de la variada oferta de Calldetenes, amb comerç de proximitat i amb zones d’aparcament gratuïtes.

En el seu torn de paraula, l’Il·lm. Sr. Josep Ramon Mut, president delegat de l’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública, felicitava la consolidació de la fira, recordant que tot i la competitivitat de més de 379 fires l’any, aquesta és ja l’onzena edició. En l’àmbit personal, recordarà la fira de la Mercè per ser la primera que hi assisteix com a diputat de Comerç.

Per tancar l’acte, la Molt Honorable presidenta del Parlament, l’Anna Erra, agraïda i sentint-se com a casa, afirma que la Fira demostra la força de Calldetenes amb una riquesa de producte local i de quilòmetre zero. Parlant també de les obres del carrer gran com una millora de la infraestructura que també en millorarà les iniciatives del poble de Calldetenes.

La col·laboració dels comerços i serveis de Calldetenes són els protagonistes i gràcies a la seva participació i implicació, la fira ja ha arribat a l’onzena edició. Més de 40 expositors, des de plats cuinats com pilotilles, faves, croquetes o escamarlans, carns fresques, embotit o pastisseria, fins a parades d’artesania o espais de jocs, van servir als visitants per conèixer la gran varietat de producte i comerç de Calldetenes i de fora del municipi.

El maridatge de productes local d’enguany, va anar a càrrec del xef David Garriga i el seu equip del Restaurant Bàcul de Vic que ens va cuinar la vieira amb salsa ibèrica, ceps i cansalada fumada i el caneló de pollastre de pagès amb beixamel trufada. Plats gaudits pels guanyadors del sorteig de l’Associació de Comerciants i Serveis de Calldetenes i acompanyats de les propostes del cerveser local Simeó Parareda del celler de Calldetenes

En el concurs de melmelades amb 21 participants, on el jurat va reconèixer que totes les  melmelades eren molt bones i de qualitat, es va procedir a la següent valoració.

La melmelada més dolça, Meló candy d’Èric Val, la més original per la Cristina Martorell per la melmelada d’albercoc, romaní i avellanes i la premiada com la més bona, per M. Àngels Alzina amb una melmelada d’aranyó i mora.

A la cuineta de la fira, un espai que permet als infants endinsar-se en el món de la cuina hi van passar 85 infants que van preparar rotlles de bricks salats i pastissets dolços. Equipats amb els davantals cosits pels voluntaris del projecte de Voluntariat Ambiental i Social 2023 de Calldetenes. 

Un total de 35 persones varen participar en el 6è concurs de pintura ràpida “Mirem la Fira de la Mercè” amb premis per les diferents categories; infantil, juvenil i adults. El jurat format per la pintora Imma Parés, i les professores d’arts plàstiques Maria Pujol i Zoe Alabart Van valorar el quadre de Joan Barcons com a guanyador en la categoria d’adults amb un premi de 150 € gentilesa de Santa Margarita, l’Ingrid Moreno en la categoria juvenil premiada amb un val de 25 € gentilesa de Belles Arts Vicenç Piera i Pakdart i l’Aina Ruiz en la categoria infantil amb material gentilesa de Pintur. 

La novetat d’aquest any va ser l’actuació castellera a càrrec dels Castellers Sagals d’Osona i la Colla Jove de Barcelona van amenitzar la tarda fins que va arribar el torn de les sardanes amb la Cobla Flama de Farners, omplint la plaça onze de setembre. Per acabar aquesta onzena edició, el sopar amb balls llatins va tancar una exitosa fira de la mercè.

El concurs d’Instagram d’aquest any, que consistia a publicar una imatge de la fira amb l’etiqueta #firamercecalldetenes23 ha estat el compte @anas_yasmina_oficial23 amb 93 “m’agrades”. Premiat amb vals de compra per un valor de 100 € per descanviar amb les empreses de l’Associació de Comerç i serveis de Calldetenes.

 

 

Moltes gràcies a tothom i fins a l’any vinent

Darrera actualització: 07.10.2023 | 20:29