Calldetenes acull una nova jornada de donació de sang el dijous 7 de juliol

Divendres, 24 de de juny de 2022 a les 00:00

El Banc de Sang anima tothom qui pugui a donar sang ja que les reserves de sang estan més baixes del que és habitual.

Calldetenes torna a acollir una nova campanya de donació de sang en un nou lloc. El dijous 7 de juliol es podrà donar sang a l’antic bar del Camp de Futbol, de 17 a 21 h. Es pot reservar hora trucant al telèfon 935 573 566 o a la pàgina web donarsang.gencat.cat

Fan falta més donacions per remuntar l’estat de les reserves. Les transfusions als hospitals catalans han augmentat un 10%, els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. Avui tenim sang per als següents 5 dies, quan l’òptim en són 8.

Per a què es necessita la sang?

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Com donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

En aquests enllaços pots consultar dubtes sobre salut i viatges abans de donar sang.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 17:21

Imatges

Donació de sang