Calldetenes acull l’exposició “Escriptors, amics”

Dimarts, 1 de de març de 2022 a les 00:00

La mostra fotogràfica que signa Antonio Galeote aplega una quarantena de retrats d'escriptors catalans contemporanis.

L’exposició “Escriptors, amics” serà al vestíbul de l’Ajuntament de Calldetenes fins al mes d’abril. El dissabte 30 d'abril a les 12 del migdia, es clausuraràt l’exposició amb la presència de Galeote, per tal de comentar els retrats i les fotografies que formen part de la mostra.

Apassionat lector des de jove, Galeote explica que aquesta exposició és una forma d'agrair als escriptors, amb el seu ofici de fotògraf, “les vides que m'han sabut fer viure amb la seva escriptura" i de conèixer i intimar amb les persones de carn i ossos que hi ha darrera dels textos literaris.

Si bé la mostra és homogènia en tant que tot són retrats d’escriptors catalans, les tècniques utilitzades i els processos creatius són variats. Tot i que algunes de les fotografies són encàrrecs editorials, la majoria de retrats són fruït del treball personal d’apropament a una imatge d’un determinat escriptor a través d’allò que ha escrit.

Antonio Galeote, fotògraf freelance, ha publicat reportatges i fotografies a la premsa diària en mitjans com El temps, l’Avui, La Mañana, El Punt i en revistes com Serra d’Or. Ha col·laborat amb les seves fotografies amb l’editorial Proa, realitzant algunes cobertes de llibres i ha participat amb la Institució de les Lletres Catalanes en l’exposició Qui és qui a les lletres catalanes, els escriptors vistos pels fotògrafs (2005).

Darrera actualització: 10.03.2022 | 13:10

Imatges

expo