Arriba a Calldetenes la recollida selectiva avançada

Dimecres, 2 de de juny de 2021 a les 00:00

S'entregaran gratuïtament nous cubells amb xip al vestíbul de l’Ajuntament entre el 10 i el 18 de juny. L’ús d’aquest cubell serà obligatori a partir del 5 de juliol.

Amb l’objectiu de continuar millorant les bones xifres de reciclatge, s’implantarà a Calldetenes el porta a porta tecnològic per a la recollida de la matèria orgànica. Això implica substituir els cubells actuals per uns nous cubells amb un xip incorporat.

 

 

Aquests cubells nous per a l'orgànica són gratuïts, i cal recollir-los al vestíbul de l'Ajuntament en els dies i horaris següents:

  • dijous 10 de juny de 10 a 15 h
  • divendres 11 de juny de 15 a 19 h
  • dilluns 14 de juny de 10 a 15 h 
  • dimarts 15 de juny de 15 a 19 h
  • dimecres 16 de juny de 10 a 15 h
  • dijous 17 de juny de 15 a 19 h
  • divendres 18 de juny de 10 a 15 h

En cas de no poder recollir el contenidor els dies establerts, es pot delegar a un familiar, amic, veí... que porti omplert i signat el formulari que s’ha repartit a totes les llars (també el trobareu adjunt a la notícia). Si això tampoc és possible, els cubells es podran recollir a partir del 21 de juny a les oficines municipals en horari d’atenció al públic (dilluns de 9 h a 14.30 h i de 15.30 h a 17.30 h, i de dimarts a divendres de 9 h a 14.30 h).

Per als contenidors de gespa i els contenidors dels comerços i empreses, des de l’empresa Recollida de Residus d'Osona es posaran en contacte directament per tal d'instal·lar-hi un xip.

A partir del 5 de juliol de 2021, l’ús d’aquest cubell amb xip serà obligatori per treure la fracció orgànica (restes de menjar i vegetals) amb les bosses compostables lligades a dins. La recollida de les altres fraccions (multiproducte, rebuig i vidre) es continuarà fent com fins ara. Per a les cases disseminades tampoc hi haurà canvis i es pot seguir utilitzant les àrees de contenidors tancades com fins ara.

El porta a porta tecnològic consisteix en posar un xip al cubell per identificar si els habitants participen o no del sistema de recollida selectiva, de quina manera i les incidències que es produeixen. Amb aquesta informació es poden dissenyar campanyes específiques per a usuaris que no utilitzen el servei. D’altra banda, un objectiu a mitjà termini és poder tenir una taxa de pagament per participació més justa, i beneficiar als veïns i veïnes que reciclen bé.

Darrera actualització: 02.06.2021 | 10:35